Afbeelding
Wereldwinkel

Nieuw assortiment in Wereldwinkel

Algemeen

WOUDENBERG Tijdens de recente lockdown kon de Wereldwinkel Woudenberg – Maarn slechts op afspraak gedurende een beperkt deel van de dag open zijn. Met ingang van 15 januari 2022 is de winkel weer op de reguliere tijden open. 

Dat wil zeggen zes dagen in de week van maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur (op maandag vanaf 13.00 uur). De periode van lockdown is ook gebruikt om op zoek te gaan naar nieuwe artikelen. Ondanks de beperktere aanvoer vanwege het wereldwijde container tekort, zijn de inkopers er toch in geslaagd om weer een aantal mooie en exclusieve artikelen aan het assortiment toe te voegen.

Met het oog op de komende vakantieperiode zijn bijvoorbeeld mooie notitieboeken in stijl aangeschaft. Maar ook exclusieve ovenschaaltjes, fraaie hangbakjes voor planten en handbeschilderde kaarsenbollen hebben hun weg naar de winkel gevonden. 
Uit Zimbabwe zijn opvallende beeldjes aan de collectie toegevoegd, alsmede glaswerk figuurtjes uit Swaziland.

Alle reden om weer eens een keer bij de winkel aan de Dorpsstraat 5 in Woudenberg binnen te lopen en rond te kijken. Aankopen doen in de Wereldwinkel is juist in deze tijd van belang; de producentenzaten op zich al in het nauw in de wereldeconomie. Die situatie is alleen maar slechter geworden door de coronapandemie. 

Daarbij komt dan nog het probleem van de enorm gestegen vrachtkosten. Dat alles maakt het voor de producenten extra lastig om het hoofd boven water te houden. 

Door de aankopen in de Wereldwinkel wordt er toch nog een sprankje hoop gegeven aan de producenten. En door de aankopen kan de Wereldwinkel ook weer projecten ondersteunen, waardoor bijvoorbeeld dekinderen van de producenten naar school kunnen gaan.

Afbeelding
Afbeelding