Afbeelding
Janny Goemaat

Het ouderen project van Stefan en Jens bij Nieuwoord

WOUDENBERG Donderdag 6 januari hebben Stefan en Jens poffertjes gebakken voor de bewoners van Huize Nieuwoord. De heren zijn leerlingen van het Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium Amersfoort.

In het najaar van 2020 hebben zij contact opgenomen met Nancy van de Kleine Schans en met Manon van Beweging 3.0 met de vraag: “Zouden wij iets kunnen betekenen voor alleenstaande ouderen in coronatijd?“
Ze besloten om enkele bezoekjes te brengen bij deze ouderen. Maar u vermoedt het misschien al, dat kon niet doorgaan vanwege de lockdown.

Oktober 2021 kwamen ze weer rond de tafel, het plan was om met een aantal leerlingen één op één een aantal alleenstaande ouderen te bezoeken en na afloop met de hele club te gaan eten. Maar ook dit plan kon niet uitgevoerd worden door de nieuwe lockdown.

Wat nu? Eén van de jongens kwam met het idee om bij een tehuis waar ouderen wonen buiten poffertjes te gaan bakken. Zo werd er contact opgenomen met Huize Nieuwoord en ja hoor, zij waren over dit initiatief erg enthousiast. Een datum werd geprikt.

Het was op 6 januari een prachtige donderdag met het zonnetje erbij. Verschillende mensen kwamen gezellig buiten zitten en andere bleven binnen achter de ramen want het was wel frisjes.

Er is niets aan gelogen als ik schrijf dat de ouderen, Stefan, Jens en de verzorgenden ontzettend genoten hebben van deze middag.

Mooi was dat er tussen oud en jong bijzondere gesprekken werden gevoerd. Er werden zelfs adviezen gegeven voor de toekomst van de jongens.

Graag willen ze Huize Nieuwoord bedanken dat ze mochten komen, Manon en Nancy voor de goede hulp met het opzetten van het project, en natuurlijk pannenkoekenrestaurant “Bergzicht “ die dit initiatief gesponsord heeft. Zij hadden het beslag en de poffertjesplaat voor de jongens geregeld. Hartelijk dank hiervoor.

Ook dit is de jeugd van tegenwoordig.

Afbeelding