Help mee overvolle papiercontainers en rondzwervend karton te voorkomen

WOUDENBERG Sinds de winkels hun deuren sloten vanwege de coronamaatregelen zijn we massaal online aan het shoppen geslagen. Voor het verzenden van al deze bestellingen, worden veel kartonnen dozen gebruikt. Daarom deelt ROVA graag wat tips waarmee u uw extra afvalkarton nog steeds kwijt kunt in de (verzamel)container voor oud papier. Zo houden we samen de omgeving mooi en schoon.

We zien het de afgelopen maanden steeds vaker: papiercontainers waar niks meer bij in kan, maar die toch slechts halfvol zitten. Hoe dat kan? Het antwoord is eigenlijk heel 

simpel: doordat met name kartonnen dozen niet goed (inefficiënt) in de container terecht komen. In plaats van kleine, platte stukken karton, treffen we regelmatig hele dozen of grote stukken dubbelgevouwen/opgerold karton aan in (verzamel)containers. Die nemen onnodig veel ruimte in. En wanneer opgevouwen/opgerold karton uitzet in de container, kan het vast komen te zitten.

Tips: Snijden, scheuren, stampen of knippen, de manier waarop u het doet maakt niet zoveel uit, maar maak het karton zo klein en plat mogelijk. Op deze manier is de capaciteit van uw minicontainer aan 

huis – of de verzamelcontainer bij u in de buurt – vaak ruim voldoende, zelfs met al het extra karton van online inkopen. Zit de (verzamel)container toch een keer vol? Dat kan natuurlijk gebeuren. Zet het karton er dan niet naast, maar wacht even tot de container geleegd is. Kunt u niet zolang wachten? Geen probleem, u kunt oud papier en karton namelijk gratis naar de milieustraat brengen.

Meer informatie
Heeft u vragen? De medewerkers van het ROVA-Klantcontactcentrum helpen u graag. Neem contact met ons op via (038) 427 37 77 of via www.rova.nl/contact.