Afbeelding
Redactie

ME veegt Voorstraat en Dorpsstraat schoon

Algemeen

Het nieuwe jaar is toch weer chaotisch begonnen in Woudenberg. Net na middernacht moest de ME er weer aan te pas komen om orde op zaken te stellen.

Vorige jaarwisseling ligt voor menigeen nog vers in het geheugen. Destijds kwamen er achteraf veel klachten over het gevoerde beleid. En het gebrek aan daadkracht.

En hoe ga je dan te werk? Vooraf werd door de gemeente een duidelijke waarschuwing afgegeven dat een dergelijke situatie niet getolereerd zou gaan worden. Hierbij werd in een persbericht ook de inzet van camera’s en extra beveiliging aangekondigd.

Al vroeg op oudejaarsavond lopen er acht beveiligers op De Poort en staat er inderdaad mobiel cameratoezicht op twee plaatsen. Samen met de politie worden vanaf half tien al acties ondernomen tegen groepjes die zich rondom De Poort verzamelen. Dit kan niet voorkomen dat het na middernacht toch misgaat. Er vormen zich drie groepen van ongeveer vijftig personen die klaarblijkelijk uit Woudenberg, Leusden en Scherpenzeel komen en het vooral op de politie hebben voorzien. Hierop word het besluit genomen om de ME in te zetten. In mum van tijd staan er tien busjes met vijftig ME’ers. In tegenstelling tot vorig jaar wordt er wel direct ingegrepen en worden de Dorpsstraat en Voorstraat schoongeveegd. Toch kan dit niet voorkomen dat het pas na 3.15 uur echt weer rustig wordt.

Net als vorig jaar zit Marco Rommers in zijn etablissement De Baron op oudejaarsavond. Op het moment dat er een auto van de gemeente naast zijn pand in brand staat, besluit hij in te grijpen en te gaan blussen. Tot ongenoegen van een van de raddraaiers die hem te lijf gaat met een kapotgeslagen bierflesje. Van achteren wordt hij net boven zijn oog geraakt. Wat hem een blauw oog oplevert. En of dat nog niet genoeg is wordt hij later die nacht ook nog telefonisch bedreigd. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie die de zaak hoog opneemt.

Inmiddels is er een rechercheteam op de zaak gezet en worden de camerabeelden geanalyseerd. Tevens zullen de vijftien opgepakte personen verhoord gaan worden. 

En dan kun je de conclusie trekken dat, ondanks voorbereidingen, we het jaar in Woudenberg weer verkeerd begonnen zijn. Dit jaar ontbrak het niet aan daadkracht, maar is het resultaat nagenoeg hetzelfde geweest. En heeft Woudenberg een ernstig imago probleem dat weinig goeds voorspelt voor de toekomstige jaarwisselingen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding