Afbeelding
foto: Agnes Blok

Oliebollenactie Kom en Zie

Algemeen

Woudenberg Op oudejaarsdag was er de jaarlijkse oliebollenactie, deze keer was de opbrengst voor Kom & Zie. De organisatie kijkt terug op een mooie dag met een verrassend resultaat.

Op 30 en 31 december waren de commissieleden al bezig om de inkopen te doen, salades te maken en bestellingen klaar te zetten. Zodat op 31 december de verkoop op een goed voorbereide manier kon verlopen. Omdat alles volgens de coronaregels gedaan moest worden kregen de mensen die een bestelling geplaatst hadden een tijdstip waarop ze de bestelling op konden halen bij Eben Haëzer. Dat liep allemaal heel goed, aan het einde van de morgen waren alle bestellingen opgehaald. Ondertussen waren in het dorp andere commissieleden bezig om de kramen op te zetten, om daar de verkoop van de oliebollen en appelbeignets te kunnen starten. Ook hier waren maatregelen genomen om alles volgens de coronaregels te laten verlopen. 

Om 9:00 uur werd er gestart met verkopen aan de Voorstraat, een nieuwe locatie voor deze actie en op de vertrouwde locatie aan de Dorpsstraat bij het Cultuurhuis. Veel jaarlijkse klanten wisten de kramen weer te vinden, en steunden daarmee het goede doel waar de opbrengst voor bestemd was. De opbrengst na aftrek van de kosten waren voor het Kom & Zie huis in Moldavië. Het project ‘Vino si Vezi’ (Kom & Zie) is een project van een Moldavische organisatie in Orhei, de leiding van het dagcentrum is in handen van lokale managers. De Moldavische organisatie heeft zelf geen middelen om het dagcentrum draaiende te houden. De Kom & Zie commissie (vanuit de Hervormde Gemeente Woudenberg) is al vanaf de bouw en de start van het dagcentrum in januari 2011 betrokken bij dit mooie project, waar ruim 30 kinderen en jongeren een zinvolle dagbesteding ontvangen. Zij ontvangen daar een gezonde maaltijd, krijgen onderwijs en de therapie die ze nodig hebben. Daarom is de commissie heel erg blij met de prachtige opbrengst van deze actie, die ongeveer € 2500,00 bedroeg.