Afbeelding
Foto: redactie

Wethouder Anita Vlam kondigt vertrek aan

Algemeen

WOUDENBERG Anita Vlam stopt na deze termijn als wethouder voor de gemeente Woudenberg. Na de gemeenteraadsverkiezingen, als er een nieuw college is geïnstalleerd, draagt ze haar werk over. Ze heeft zich de afgelopen vier jaar met enthousiasme en gedrevenheid ingezet voor het dorp op allerlei vlakken.

Zo heeft ze uitvoering gegeven aan de plannen om de gemeente weer financieel gezond te maken en de belastingadministratie weer op orde gekregen. Maar ook verkeersprojecten voorbereid zoals fietsroute Oost-West, rotonde Europalaan/Stationsweg en volgend jaar de herinrichting van de Nico Bergsteijnweg. Ook heeft ze zich ingezet voor provinciale verkeersprojecten zoals de rotonde N224/N226 en de veiligheid Stationsweg Oost, waar nu stappen worden gezet. Verder heeft wethouder Vlam regelmatig contacten met inwoners, ondernemers en winkeliers en is er speciale aandacht voor de horeca, cultuur en ondernemers die het nu zwaar te verduren hebben. 

Anita: “Ik ben enorm blij dat ik namens de VVD Woudenberg deze periode de wethouder mocht zijn in dit prachtige dorp. De afgelopen jaren werkte en werk ik met veel plezier voor de Woudenbergse samenleving. Deze heb ik leren kennen als hardwerkend en betrokken. Een hele fijne omgeving om wethouder te mogen zijn en waar ik ook belangrijke zaken voor Woudenberg heb kunnen realiseren. Nu in maart 2022 nieuwe gemeenteraadsverkiezingen zijn kwam bij mij de vraag of ik mij voor een tweede periode beschikbaar wil stellen. Vier jaar geleden ben ik gestart voor de VVD Woudenberg om als wethouder voor één periode beschikbaar te zijn. Voor mij is het een persoonlijke afweging dat ik dit als wethouder niet ga verlengen. Dit doe ik met een zekere pijn in mijn hart, want ik voel mij erg betrokken bij de Woudenbergse samenleving. Ik ben trots op de VVD Woudenberg dat zij de afgelopen jaren verder is gegroeid en nu een kandidatenlijst heeft vastgesteld met ervaring en Woudenbergse betrokkenheid. Zij staan klaar om het VVD geluid in Woudenberg blijvend te laten horen. Maar mijn werk is nog niet klaar; deze termijn zit er nog niet op. Ik ga onverminderd verder met de Woudenbergse samenleving te dienen.”

“Met Anita was het heel prettig samenwerken. Door haar ervaring heeft ze veel kunnen betekenen voor de VVD Woudenberg. Haar expertise en ervaring heeft ons enorm geholpen, daarbij zal ik haar enorme drive gaan missen”, aldus Jhony Stalman, fractievoorzitter VVD Woudenberg. Op de vraag of er al een kandidaat wethouder in de coulissen staat na de verkiezingen, kan Stalman kort zijn: “we laten eerst de kiezer spreken en dan zijn wij pas weer aan zet”.