Afbeelding
Foto: redactie

Strenge regels carbidschieten voor veiligheid en tegen corona

Algemeen

WOUDENBERG Er mag onder strikte regels carbid worden geschoten in Woudenberg. De gemeente wil graag in contact komen met carbidschieters en vraagt hen contact op te nemen. 

De afdeling communicatie van de gemeente Woudenberg laat weten: ‘Wij vertrouwen erop dat de carbidschieters dit zelf in goede banen leiden. 

Wij roepen carbidschieters dringend op contact op te nemen om te bespreken wat er nodig is om het carbidschieten dit jaar op een veilige manier én binnen de geldende coronamaatregelen te organiseren.’

Overlast

‘Carbidschieten mag in de gemeente Woudenberg, maar om overlast en gevaarlijke situaties te voorkomen geldt er wel een aantal regels. Zo mag carbidschieten alleen op 31 december van 10.00 uur tot zonsondergang buiten de bebouwde kom,’ aldus de gemeente.

Melkbus

Verder gelden de volgende voorwaarden: De melkbus heeft een maximale inhoud van 30 liter. Binnen een cirkel met een straal van 100 meter rond de plaats waar het carbidschieten plaatsvindt, mogen in totaal niet meer dan zes bussen worden gebruikt of gebruiksklaar aanwezig worden gehouden voor carbidschieten. Zorg dat u altijd afstand houdt van paden en gebouwen. 

Afstand

Houd in ieder geval minimaal; 50 meter afstand van openbare paden en/of wegen, 75 meter afstand van woonbebouwing, 150 meter afstand van zorginstellingen, 300 meter afstand van bebouwing mede bedoeld en in gebruik voor het houden van dieren.

Tegengestelde richting

Schiet altijd in de tegengestelde richting van de dichtstbijzijnde bebouwing. Zet het terrein zo af dat toeschouwers niet in de schietrichting kunnen komen. Zorg dat er altijd iemand aanwezig is van 18 jaar of ouder en die ervoor zorgt dat iedereen zich aan de regels houdt. 

Drank en drugs

Deze persoon mag niet onder invloed van alcohol en/of drugs zijn. Zorg dat hij/zij een oranjekleurig hesje draagt zodat deze persoon duidelijk herkenbaar is.

De gemeente hoopt dat op deze manier het carbid schieten veilig en coronaproof kan geschieden. Het schieten heeft vaak het karakter van een reünie van bijvoorbeeld oud-klasgenoten van de basisschool. 

De gemeente roept carbidschieters op om contact op te nemen.