Afbeelding
Foto: Pieter de Kruif

Adesta Cantores met Kerst in de Dorpskerk

Algemeen

Woudenberg Voor de tweede keer werd er Kerstfeest gevierd in de Dorpskerk in de vorm van een Engelse ‘Carol Service’. Woensdagavond 22 december werd deze viering uitgezonden via de livestream.

Na het succes van vorig jaar werd er opnieuw Kerstfeest gevierd in de Dorpskerk. In de vorm van een Engelse ‘Carols Service’ vertellen de lezingen het Kerstverhaal vanuit de profetie tot aan de evangeliën. 

De omlijstende Christmas Carols werden zowel in het Engels als in het Nederlands gezongen door het Woudenbergse zangensemble ‘Adeste Cantores’ onder leiding van Arjan Veen.

Wilfred Folmer bespeelde het orgel en Ds. A.D.J. Wessels ging voor in de gebeden en vertelde het Kerstverhaal in een korte meditatie.

Na binnenkomst zingt het zangensemble ‘Komt allen tezamen’, wat aan het eind overgaat in het Engelse ‘O, come let us adore Him’. Dominee Wessels opent het concert met een welkomstwoord en spreekt een gebed uit. 

Marleen Treep en Maïke Wolfswinkel verzorgen de Schriftlezingen. De eerste van vier Schriftlezingen voor de meditatie worden afgewisseld met verschillende Engelse songs veelal gearrangeerd door de bekende Engelse David Willcocks.

Kom dichterbij

Dominee Wessels vertelt het kerstverhaal over de herders die als eerste ooggetuigen naar Bethlehem gingen om het Kind Jezus te vinden in een stal. Zoals de herders worden ook wij uitgenodigd om naar de stal te komen om het Kind te aanbidden.

Durf je dichtbij te komen, Hij biedt Zijn vrede aan. Dit Kind, de grote Herder, gaat voor ons uit, bij Hem ben je veilig nu en voor altijd. Kom dichterbij en aanbidt Hem.

Na het ‘Silent night’, volgen er nog twee schriftlezingen die in de Bijbel volgen na de geboorte van Jezus. Dan klinkt het bekende ‘Joy to the world’ door de Dorpskerk. Dominee Wessels sluit het kerstfeest af met een gebed en geeft de zegen mee. Wilfred Folmer speelt een solo op het orgel, waarna het koor de kerk verlaat.

In de komende weken is dit concert nog na te zien en te luisteren op het Youtube kanaal van Hervormd Woudenberg.