Afbeelding
BrianAJackson

Tien Woudenbergse goede voornemens voor 2022

Algemeen

WOUDENBERG Met het nieuwe jaar voor de deur, heeft u wellicht goede voornemens. Over het algemeen zijn goede voornemens makkelijker wanneer je deze met meerdere mensen nastreeft. Voor een “mooier”  Woudenberg vindt u hieronder 10 handvaten die hieraan zouden kunnen bijdragen.


1. Rekening houden met elkaar

De Woudenbergse gemeenschap is samengesteld uit mensen met verschillende achtergronden. Maar dat maakt u niet minder of meer als een ander. Als we respect kunnen opbrengen voor elkaars mening, zal dat ons dorp absoluut ten goede komen.

2. Doe elke week iets voor een ander

Er zijn mensen in onze gemeente die hulp nodig hebben. Sluiten we hier onze ogen voor, of komen we in actie? Als we samen deze handschoen oppakken, levert dat niet alleen voldoening op voor degene die het doet, maar ook dankbaarheid bij de ander.

3. Gun iedereen een plek

Het is erg lastig als je het idee hebt dat je nergens terecht kan. Met als gevolg dat je dan maar op straat gaat hangen. Laten we met elkaar kijken of we onze jongeren een plek kunnen geven.

4. Denk aan onze ouderen

Vader- en moederdag is het niet 1 dag per jaar, maar het hele jaar door. Maar niet iedereen heeft kinderen die naar hen omkijken. Ga eens een rondje lopen, doe de boodschappen of gooi eens een kaartje door de bus. Kleine dingen die een wereld van verschil kunnen maken.

5. Ik klaag niet, ik draag bij aan een oplossing

Ontevreden zijn we allemaal wel eens. En misschien wel terecht. Maar het is te makkelijk om hierbij naar een ander te wijzen. En leeftijd speelt hierbij echt geen rol.

6. Blijf van andermans spullen af

Een grapje is leuk, maar vaak ontstaat er een overtreffende trap in de volgende grap. Om te voorkomen dat dit escaleert, kunnen we beter afspreken niet aan elkaars spullen te komen.

7. Wees zuinig op onze middenstand

Een van de belangrijkste dingen in het leven is het hebben van een baan. En om een gezond economisch klimaat te houden, moeten we onze middenstand steunen. Zij zorgen voor de banen in onze gemeente en wellicht uw inkomen.

8. Genereer geen rotzooi en ruim rotzooi op

Denk goed na wat je met afval doet. En gooi het onder geen beding zomaar op straat. En mocht je afval zien liggen, ruim het dan op. Dan houden we samen ons dorp schoon.

9. Respecteer de regels
We hebben regels om ervoor te zorgen dat het geen janboel wordt. En natuurlijk kan het zijn dat je het er niet mee eens bent. Dat mag, maar steek dan je energie in een voorstel om regels aan te passen. Zinloos? Zeker niet! Onze zwarte piet is inmiddels ook niet hetzelfde meer zoals het tientallen jaren was.

10. Ik ga een bijdrage doen om Woudenberg te verbeteren

De Woudenbergse gemeenschap dat ben jij! En met elkaar kunnen we het verschil maken. Praat erover met elkaar; jong en oud. Respecteer elkaars mening en kom tot een positief plan samen.

Samen sterk

Het wil nog wel eens gebeuren dat goede voornemens in de 2de week van januari alweer in de prullenbak verdwijnen. En een teleurstelling veroorzaken omdat we het niet gered hebben. Laten we er met elkaar voor zorgen dat bovenstaande voornemens positieve initiatieven opleveren. Zodat we met gezamenlijke doelen aan de slag kunnen. Met als resultaat een prettig leefklimaat voor iedereen, voor onze jongeren een eigen plek, een veilige gemeente voor onze kinderen en een dorp waar eenzaamheid niet bestaat.
Ik wens u en jou een gezond 2022 toe!  

Arno van Dijk