Een eigen fabricaat haspelwagen
Een eigen fabricaat haspelwagen

Gefeliciteerd met jullie nieuwe onderkomen!

WOUDENBERG Ruim 40 jaar geleden startte Wout van Piggelen het bedrijf Perslucht Wilda. Vandaag de dag staan zijn zoons Remko en Harm aan het roer en bestaat het team inmiddels uit 11 mensen.

Uniek

Het succes van dit oer Woudenbergse bedrijf zit vooral in de persoonlijke benadering van de klant en het meedenken door het team. Daarbij voeren ze een compleet assortiment en kan alles uit voorraad worden geleverd.

Bijna geen enkele uitdaging is hen te gek en zodoende zijn de techneuten elke dag druk in de weer vanuit de werkplaats, spuiterij of plaatwerkerij om de wensen van de klant te realiseren. En dat maakt ze uniek in de markt, en komen de klanten uit heel Nederland en ver daar buiten.

Perron 7

Toen de vraag kwam om in het pand Perron 7 Autoschade Schreuder te voorzien van kwalitatief hoogwaardige lucht, werd deze opdracht met beide handen aangepakt. De bestaande elektrische compressoren van de Nijverheidsweg werden aangepast en geplaatst in de nieuwe technische ruimte. En alle benodigde leidingen werden aangebracht. Zodat Autoschadebedrijf Schreuder ook nu de lucht aangestuurde apparatuur weer op en top kan gebruiken.

Vastberaden

In 2018 wilden de broers het assortiment graag uitbreiden met een haspelwagen. Omdat er geen medewerking kwam van een bestaande fabrikant, werd er een eigen ontwerp gemaakt en een fabriek bereid gevonden het te maken.

En zo rolde in 2019 het eerste prototype van de band. Afgelopen jaar mochten er al 75 stuks geleverd worden en zijn de vooruitzichten voor dit jaar veelbelovend.

Milieu

Perslucht Wilda is al jaren de Nederlandse hoofddealer van Atlas Copco, een wereldwijde speler. Samen zijn ze constant in beweging om de markt te volgen en hierop in te spelen.

Hoewel de producten al beschikken over een stage 5, de hoogste milieu normering, zijn de heren al nieuwe mogelijkheden aan het onderzoeken en ontwikkelen.
Klaar voor de toekomst

Sinds dit jaar is er een samenwerkingsverband gesloten met Brandwijk machines uit Groenlo, in de persoon van Gerko Brandwijk. Gerko is een echte commerciƫle vent die het bestaande assortiment uitbreid met Weber trilplaten en stampers.