Steeds meer gebruik van domotica
Steeds meer gebruik van domotica Foto: Tekelenburg

Tekelenburg: "tegenwoordig is bijna alles mogelijk'

WOUDENBERG De diversiteit maakt het leuk. Dan moet je twee lampjes vervangen voor de woningbouwvereniging en vervolgens moet je voor luxe nieuwbouwwoningen een uitgebreid domotica systeem aanleggen. Eerst deden we alleen elektra, tegenwoordig doen we veel meer. Techniek verandert. Altijd.

We hebben vaste opdrachtgevers. Aannemers, industriële klanten, woningbouwverenigingen, veel particulieren en collega-bedrijven zoals loodgieters. In Woudenberg werken we onder andere voorde gemeente, de brandweer, voor Legemaat en van Elst, de voetbal en de tennis, de Voorhof en voor verschillende verenigingen van eigenaren. In het dorp hebben we de grondspots aangebracht die de bomen verlichten. We lopen al 22 jaar bij Camping de Heijgraaf en tegenwoordig dus ook op het Henschotermeer. In het schoolhouse van Ricky van Wolfswinkel hebben we alle elektrische installaties verzorgd.

Waar we twintig jaar geleden twintig stopcontacten in een huis aanlegden zijn dat er nu soms wel tachtig. Inclusief usb stopcontacten. Tegenwoordig zit er in een woning veel meer elektrische apparatuur. Alleen al in de keuken; stoomovens, een elektrische kookplaat, cookers. Elektrische garagedeuren zijn vaak standaard. En tegenwoordig kun je de deur openen met een vingerscanner.

We houden ons nu veel bezig met domotica, huisautomatisering. Als mensen naar huis rijden kunnen ze op afstand hun verwarming alvast op 20 graden zetten en de verlichting aandoen. Met één druk op de smartphone of tablet. ‘s Morgens wakker worden met je favoriete muziek en van uit je bed alvast het bad laten vollopen, de gordijnen open- of dichtdoen. Het is allemaal mogelijk. Ook het inbraakalarm en de camerabewaking gaat digitaal.

Ik ben in 1999 in dit bedrijf gestapt. Eerst heb ik nog bij twee andere bedrijven gewerkt. Ik heb de MTS gedaan en in de avond nog een technische opleiding. Nu volg ik af en toe een cursus om bij te blijven. Tien jaar geleden ben alleen verder gegaan en is de bedrijfsnaam gewijzigd in Tekelenburg Elektrotechniek. De administratie en de planning doe ik zelf. Mijn bedrijf zit in Scherpenzeel. Het magazijn zit aan huis. Ik heb drie man in dienst. Het valt niet mee om aan personeel te komen. Je wil natuurlijk goede mensen, die in het team passen.

We hebben nooit stilgezeten. Reclame maken is niet nodig. Mensen kennen je. Mond-op-mondreclame werkt het best. Ik sponsor de tennis en de voetbal in Woudenberg. Daar heb ik acht jaar gewoond. Dan is het leuk om wat voor die clubs te doen.

Jeffrey Tekelenburg ziet de techniek veranderen

We werkten al voor de familie Schreuder. De drukkerij, het autoschadebedrijf. Senior vroeg ons of we de elektra in Perron 7 wilden verzorgden. Verlichting, brandmeldinstallatie, camera’s, laadpalen en de aansluitingen voor de zonnepanelen. Dat doen we natuurlijk graag.
Het is een mooi pand geworden. Met een perfecte ligging en een supermooie uitstraling.