Afbeelding
Foto: redactie

Woudenbergse drukkerij, dienstverlening is de drijfveer

Woudenberg De Woudenbergse Drukkerij B.V. bestaat al bijna 40 jaar. In 1983 ontstond de drukkerij onder leiding van vier aandeelhouders, waaronder de heer Schreuder, de vader van Anja van Altena. Toen Anja als tiener betrokken werd bij de drukkerij door het doen van vakantiewerk, wist ze één ding zeker: "Als er ooit iets met de drukkerij gebeurt, dan is het van mij."

Dat moment kwam in 1993. Drie aandeelhouders wilden het bedrijf verkopen. Ondanks dat Anja net aangesteld was als officemanager bij een uitzendbureau, was dit de kans om de Woudenbergse Drukkerij over te nemen en nieuw leven in te blazen.
In eerste instantie was het bedrijf nog gevestigd aan de Stationsweg, maar in 1998 verhuisde de drukkerij naar de Nijverheidsweg. In die periode kon het werk nog gedaan worden met drie drukpersen en een kopieerapparaat.

Door de jaren heen heeft de Woudenbergse Drukkerij een transformatie meegemaakt. Doordat de concurrentie groot is en de grafische ontwikkelingen veranderen, vraagt dit om voortdurend aanpassen en meebewegen met de vraag van klanten.
Anja vertelt dat ze met het bedrijf vooral willen inspelen op de vragen en wensen van klanten. "We werken vraaggericht en daardoor zijn we echt een dienstverlenend bedrijf. We gaan altijd op zoek naar een oplossing voor de vraag die gesteld wordt. Daar krijgen we energie van en daarin willen we ook onderscheidend zijn."
Als team zijn we nieuwsgierig naar de nieuwste technieken en naar nieuwe mogelijkheden. Daar waar we het niet zelf kunnen, hebben we betrouwbare partners met wie we samen werken."

Door de ontwikkeling van nieuwe technieken en de opkomst van internet is het drukwerk sterk verminderd. De drukpersen hebben plaats gemaakt voor printers. Maar door mee te bewegen kan de Woudenbergse Drukkerij aansluiten bij wat de markt vraagt. Anja: "We hebben goede vormgevers in dienst, dus er is veel mogelijk. Daarbij moet je denken aan drukwerk voor bedrijven, van enveloppen tot flyers en reclameborden. Daarnaast denken we mee over digitale uitingen en hoe dit ondersteund kan worden met papieren communicatie."
Volgens Anja onderstreept een uiting via papier nog steeds het belang van een gebeurtenis. "Bijvoorbeeld geboortekaartjes. Door een persoonlijk kaartje te ontwerpen, markeer je een bijzonder moment."

"Onze kracht is dat we altijd zoeken naar een oplossing en daardoor hebben we veel tevreden klanten. Hierdoor heeft de Woudenbergse Drukkerij nog een mooie toekomst voor zich."