Afbeelding

Lars van der Haar afgestapt in Dendermonde

WOUDENBERG - Veldrijder Lars van der Haar is afgestapt bij de wereldbekerrit in het Belgische Dendermonde. Lars had het lastig op het loodzware modderparcours en haakte halverwege af. De dag daarvoor was hij nog 3e geworden in de Superprestige-veldrit in Zolder. Een prima prestatie!

De winst ging nu naar Wout van Aert, die met veel machtsvertoon wereldkampioen Mathieu van der Poel (met een voorsprong van bijna 3 minuten) versloeg. Voorafgaand aan de rit had bondscoach Gerben de Knecht al aangegeven dat het misschien onverantwoord was om de wedstrijd door te laten gaan.

Van der Haar was het daar vast mee eens, want hij gedijdt vaak niet goed onder deze condities. Dat was zondag in Dendermonde, bij de derde wereldbekerwedstrijd van dit seizoen niet anders. Na een slechte start vocht Van der Haar zich terug naar plaats twaalf, maar halverwege moest hij toch afhaken. Dat gold ook Kyle Agterberg uit Maartensdijk.
Aan RTV Utrecht liet Van der Haar weten waarom hij afstapte. "Ik kwam eigenlijk net op stoom na een slechte start waar ik uit m'n pedaal schoot bij het vertrek. Toen kwam ik slecht ten val en ging ik letterlijk kopje onder in een diepe plas water. Die schok van het koude water deed me blokkeren en daarna verloor ik heel veel tijd en plekken. Ik kreeg het niet warm genoeg meer en daarom ben ik afgestapt." (bron: RTV Utrecht)