Fietstunnel Maarsbergseweg

WOUDENBERG – De provincie Utrecht zal in 2021 7,6 miljoen investeren in de verbetering van de verkeersveiligheid. Een deel van het geld zal besteed worden aan de aanleg van een fietstunnel onder de rotonde aan de Maarsbergseweg.

De Woudenbergse collegepartijen hebben in hun akkoord uitgebreide plannen geschreven om de fietsveiligheid in het dorp te vergroten.

Een belangrijk onderdeel van die plannen is de fietsveiligheid langs de doorgaande wegen. Het probleem is dat die eigendom zijn van de provincie Utrecht en Woudenberg daarover niet kan besluiten.

Wethouder Vlam wijst de gedeputeerde van de provincie er telkens op dat het echt belangrijk is om de verkeersveiligheid langs die wegen voor fietsers en dan met name bij de rotondes te verbeteren.

De provincie krijgt enkele miljoenen van het ministerie van Infrastructuur in het kader van het strategisch plan verkeersveiligheid. De provincie Utrecht heeft besloten een gedeelte van dat geld in de Woudenbergse infrastructuur te steken.

Behalve de veiligheid voor fietsers langs de provinciale wegen, wil de gemeente een mooie fietsroute van Oost naar West aanleggen. Aangezien Woudenberg daar wel zelf over mag besluiten, liggen die plannen klaar. Door de coronacrisis is de aanvang van de werkzaamheden uitgesteld.


Laten we het nieuwe jaar veilig beginnen

WOUDENBERG Dat de jaarwisseling er anders uit gaat zien dan gewend zult u niet verbazen, maar laten we het nieuwe jaar vooral veilig starten. Dit is de oproep die de gemeente aan haar inwoners doet.

Op oudejaarsdag zullen we een stuk minder hoorbaar het nieuwe jaar in luiden gezien het vuurwerkverbod dat geldt. Laten we zorgen voor een rustige en veilig jaarwisseling, aldus de burgemeester.

Laten we nog even volhouden om ons aan de regels te houden zodat 2021 een jaar wordt waarbij we weer terug kunnen naar het 'oude' normaal.

Wij wensen alle lezers van LetOp Woudenberg een goede jaarwisseling en een voorspoedig 2021!