Kerstzangavond met Adeste Cantores
Kerstzangavond met Adeste Cantores / foto: Pieter de Kruif

Kerst in de Dorpskerk

Woudenberg- Dinsdag 23 december werd een kerstconcert uitgezonden. Een concert met medewerking van Adeste Cantores o.l.v. Bernhard Slijkhuis, Arjan Veen op het orgel en jongenssopraan Gersom Baan.

Vanuit de Dorpskerk is er een kerstprojectkoor opgezet waarin zangers uit de gemeente een koor hebben gevormd met de naam ‘’Adeste Cantores’’.

Het projectkoor heeft onder leiding van Bernhard Slijkhuis en Arjan Veen de afgelopen tijd gerepeteerd om de kerstmuziek te laten horen.

De uitvoering in Engelse stijl werd afgewisseld met Bijbellezing vanuit de profeten tot het Evangelie van de geboorte van Jezus Christus.

De jongenssopraan Gersom Baan zong verschillende liederen samen met het koor, waaronder het bekende Oh Holy night en Immanuël.

Ds. Wessels hield een korte meditatie waarin verteld werd dat God Zijn Zoon naar ons toestuurde; daaraan denken wij tijdens het Kerstfeest.

Hij zoekt mensen op en Hij geeft echte vrede, hoop en vreugde in het leven.

In het kerstconcert werd ook de aandacht gevraagd voor de kerstcampagne van Woord en Daad, waar het collecte geld voor bestemd werd.

Het concert is nog na te luisteren op het youtubekanaal van Hervormd Woudenberg: kerst in de Dorpskerk met Adeste Cantores.