Ingezonden

Graag wil ik reageren op “Ingezonden” in de krant van 8 december jl.

Het ging over alle emotionele gevoelens die Reinier van Santen kreeg over de vaccinatiegraad in Woudenberg en wat het gemeentebestuur hier aan zou moeten doen. We zouden meer in gesprek met elkaar moeten komen. 

Ik weet dat na meer dan een jaar Coronaproblemen, gesprekken met de niet vaccers (niet gevaccineerden) geen zin meer heeft. 

Ook Reinier van Santen schrijft zelf al dat: ”een campagne die aanzet tot overtuigen gaat hem voor mij en heel veel anderen niet worden. Sterker nog, het zet mij aan om nog meer bij mijn eigen gevoel en overtuiging te blijven.” Dus heeft overtuigen in dit stadium geen zin meer. 

Over dit probleem van de niet vaccers heeft iemand een boek geschreven met de conclusie: Ze zijn niet onkundig maar misdadig. 

De niet vaccers zorgen voor een tweedeling waarbij een kleine minderheid door hun onveilig Corona gedrag het leven van de meerderheid onnodig in gevaar brengt. Omwille van de angst voor zijn achterban durft Seegers (CU) in het kabinet niet voor een G2 maatregel te kiezen. 

De niet vaccers hebben wellicht het recht om zich niet te laten vaccineren, maar dan moet men ook de consequentie nemen en bij een Corona besmetting ook thuis blijven en niet met spoed naar het ziekenhuis willen, ten koste van veel hart-,nier- en andere operaties die al maanden weer worden uitgesteld. 

De houding van de niet vaccers heeft direct gevolgen voor de mensen die zich wel hebben laten vaccineren. Dus wie zorgt er voor een tweedeling? 

De gezondheidsfreaks laten zich ook niet overtuigen want zij leven al gezond menen zij. Maar daar heeft het Covid virus geen boodschap aan zoals we al lang weten. 

Het doomdenken van Thierry Baudet had gelukkig geen invloed op hun leider in de 1e kamer. Die heeft zich laten vaccineren en zei dat Thierry’s kennis hierover ontbreekt. 

Ook in Woudenberg kennen we de gevallen waar erg gezonde mensen in coma moesten worden gehouden om te overleven. Een Corona patient op de IC, houdt de plaats bezet voor 15 hart operaties. 

Dus Reinier van Santen, als je graag mee wilt denken om meer verbinding te creëren sluit je dan aan bij de overgrote meerderheid die zich heeft laten vaccineren en neem op termijn ook de boosterprik. Prinses Beatrix was er blij meer.

R.A.F.Vunderink.

(Inmiddels is mij verteld dat Reinier van Santen onze vroegere jongerenwerker is. Wil hij met dit ingezonden stuk proberen nog wat jongeren te overtuigen van zijn mening? Dan is het wellicht goed dat hij hier geen jongeren werker meer is).