Verlichte Boerderijentocht Gelderse Vallei

WOUDENBERG Op woensdag 29 december houdt Vallei Boert Bewust samen met LTO Gelderse Vallei de Verlichte Boerderijentocht Gelderse Vallei. 

Je kunt dan met de auto een route volgen langs verlichte agrarische bedrijven in de Glind, Barneveld, Renswoude, Woudenberg en Leusden. Dwars door het donkere platteland van de Gelderse Vallei ga je op zoek naar mooi verlichte stallen, dieren, bomen en boerderijen. Sprookjesachtig verlicht! Rij in je eigen auto met je gezin, ouders of vrienden mee. De route is coronaproof dus we stappen niet uit en onze vrijwilligers blijven op afstand. Soms kun je wel over het erf van een boerderij rijden en ook is er een boerderij waar je met de auto door de stal kunt rijden. En je krijgt onderweg een goodiebag met verrassingen! (zolang de voorraad strekt). Weet jij alle antwoorden op de boerenpubquiz? De start is vanaf 18.00 uur en de rit duurt ongeveer anderhalf uur. De route is goed vindbaar. Deze kun je downloaden en printen via www.valleiboertbewust.nl en volgen via de app routeyou. De deelname is gratis. Aanmelden is niet verplicht maar kan via www.valleiboertbewust.nl en www.boerenentuinderspakkenuitmetkerst.nl. Met deze tocht onder de vlag “Boeren pakken uit met Kerst” wordt aandacht gevraagd voor de agrarische sector die voorziet in de voedselvoorziening en een leefbaar platteland. 


AtelierRoute Leusden Woudenberg 2022

WOUDENBERG De AtelierRoute Leusden en Woudenberg wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Kunst Promotie Leusden Woudenberg. De 21e editie vindt plaats op 23 en 24 april 2022 met de openingsexpositie op vrijdag 22 april in het Cultuurhuis in Woudenberg. 

Thema voor de Route 2022 is “Diversiteit”, een breed thema. Het kan gaan over een diversiteit aan kleuren of vormen. Kunstenaars die willen deelnemen kunnen zich inschrijven tot en met 31 december 2021 op www.Atelierroute.org. Om ook in Woudenberg een grote verscheidenheid aan te bezoeken ateliers te hebben worden Woudenbergse kunstenaars van harte uitgenodigd om zich in te schrijven voor de route 2022. 

Jonge kunstenaars tussen 15 en 21 jaar worden uitgenodigd om deel te nemen aan het project Jong Talent. Deelname is gratis.