Carbid schieten met strenge voorwaarden

WOUDENBERG Zoals het er nu uitziet mag er onder strenge voorwaarden met carbid worden geschoten op 31 december. De gemeente Woudenberg wil graag dat mensen die dit gaan doen, zich melden. Als er strengere coronaregels komen, kan de gemeente contact met de organisatoren opnemen. Zo kan men overleggen hoe het carbid schieten door kan gaan. 

Carbidschieten mag in de gemeente Woudenberg, maar om overlast en gevaarlijke situaties te voorkomen geldt er wel een aantal regels. 

Zo mag carbidschieten alleen op 31 december van 10.00 uur tot zonsondergang buiten de bebouwde kom. Verder gelden de volgende voorwaarden: de melkbus heeft een maximale inhoud van 30 liter. 

Binnen een cirkel met een straal van 100 meter rond de plaats waar het carbidschieten plaatsvindt, mogen in totaal niet meer dan zes bussen worden gebruikt of gebruiksklaar aanwezig worden gehouden voor carbidschieten. Zorg dat u altijd afstand houdt van paden en gebouwen. 

Houd in ieder geval minimaal 50 meter afstand van openbare paden en/of wegen; 75 meter afstand van woonbebouwing; 150 meter afstand van zorginstellingen; 300 meter afstand van bebouwing mede bedoeld en in gebruik voor het houden van dieren. 

Er zijn nog meer aanvullende voorwaarden, die door de gemeente Woudenberg gesteld worden. Schiet altijd in de tegengestelde richting van de dichtstbijzijnde bebouwing. Zet het terrein zo af dat toeschouwers niet in de schietrichting kunnen komen. 

Zorg dat er altijd iemand aanwezig is van 18 jaar of ouder en die ervoor zorgt dat iedereen zich aan de regels houdt. Deze persoon mag niet onder invloed van alcohol en/of drugs zijn. 

Zorg dat hij/zij een oranjekleurig hesje draagt zodat deze persoon duidelijk herkenbaar is. De gemeente hoopt dat onder deze voorwaarden het carbidschieten weer een feestelijke gebeurtenis kan worden. 

Carbidschieten is natuurlijk een belangrijke traditie en een sociale gebeurtenis in Woudenberg. Veel oude vrienden zoeken elkaar bij deze gebeurtenis op.


Vaccinatiegraad Woudenberg (bron RIVM)

WOUDENBERG De vaccinatiegraad per 5 december is als volgt:

12 jaar en ouder: 81% 1e prik (landelijk 87,0%) en 80% volledig (landelijk 83,7%)

18 jaar en ouder: 83% 1e prik (landelijk 88,8%) en 82% volledig (landelijk 85,5%)