Afbeelding

Kerstpraise via de livestream

Algemeen

Scherpenzeel/Woudenberg Op zondag 19 december om 19:00 uur is er de jaarlijkse Kerstpraise in de Christelijk Gereformeerde Kerk De Open Hof in Scherpenzeel. Deze Kerstpraise is te zien via het YouTube kanaal van De Open Hof.

Het voorbereidingsteam van de Kerstpraise van De Open Hof startte de voorbereiding eerder dit jaar met veel mooie ideeën en plannen om deze Kerstpraise een bijzonder tintje te kunnen geven. Helaas moesten de plannen steeds worden bijgesteld en is de Kerstpraise dit jaar alleen via de livestream te zien. 

Kijken door de ogen van…

Maar aan enthousiasme ontbreekt het zeker niet. In een gesprek met de voorganger Bert van de Bovekamp uit Scherpenzeel en bandlid en zanger Jasper van Deventer uit Woudenberg blik ik vooruit op de Kerstpraise. Op deze avond zal het accent vooral op de muziek liggen, waarin het kerstverhaal verteld wordt. Bert vertelt iets over het thema wat deze avond centraal zal staan: ‘’Kijken door de ogen van… naar de geboorte van Jezus’’. In drie korte momenten zal er iets van het kerstevangelie gedeeld worden. Er wordt gekeken door de ogen van Maria, Jozef en de herders, die de boodschap uit de hemel als eersten ontvingen. Allemaal gewone mensen die God betrokken heeft bij de geboorte van Jezus. God houdt van gewone mensen en wil dichtbij hen komen daarom kwam Jezus als mens naar de aarde. Zo kan iedereen op de Kerstpraise meekijken naar het kerstverhaal en delen in de blijdschap van de geboorte van Jezus.

Muziekgroep

Jasper haakt hier enthousiast op in en vertelt dat de muziek met zorg gekozen is en goed aansluit op het verhaal dat centraal staat. Er is een muziekgroep, de Praise Plus band, die maandelijks de Praise Plus diensten begeleidt, samengesteld uit veel jonge gemeenteleden die muziek maken op piano, drum, gitaar, enz. en een groep van vijf zangers. Er worden nieuwe en bekende kerstliederen gezongen en je kan luisteren naar prachtige muziek. 

Daarnaast zijn er veel gemeenteleden betrokken bij het opzetten van het podium en de voorbereidingen hiervoor. Zij verzorgen de styling voor deze Kerstpraise avond en de Kerstdagen. De mensen van de techniek zetten zich in voor de geluidskwaliteit en zij zorgen voor de belichting op het podium, zo kan de kijker genieten van een Kerstpraise die op een volwaardig niveau is opgezet.

De avond wordt gepresenteerd door Anne Schermers, die de verbindende lijn van het kerstverhaal en de liederen zal delen met de kijkers. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze avond of later de Kerstpraise via de livestream mee te beleven.

Livestream

De avond wordt op 19 december om 19:00 live uitgezonden maar kan ook daarna nog bekeken worden op het You Tube kanaal van CGK De Open Hof. 

Meer informatie over de CGK is te vinden op https://cgkdeopenhof.nl/kerstpraise/