Leerlingen van Jan Ligthartschool vullen hun bidon bij een watertappunt
Leerlingen van Jan Ligthartschool vullen hun bidon bij een watertappunt / foto: Jan Ligthartschool

De Jan Ligthartschool behaalt vignet gezonde school!

Algemeen

Woudenberg De Jan Ligthartschool heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School wil de school laten zien dat gezond eten en drinken en voldoende beweging belangrijk zijn. De school is trots op dit behaalde resultaat!

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. 
Zo zorgt de Jan Ligthartschool voor actieve en gezonde leerlingen.

Fruit en groente

Hiervoor biedt de school 3 dagen per week fruit/groente aan de leerlingen aan. Het team stimuleert de leerlingen tot het meenemen van gezonde tussendoortjes, lunch en traktaties.

Watertappunten

Om het drinken van kraanwater te bevorderen heeft de school twee watertappunten aangelegd. Hier kunnen de leerlingen gedurende de dag hun bidon vullen welke de school heeft ontvangen via JOGG Woudenberg (Jongeren op Gezond Gewicht).

De school probeert hiermee bewustzijn te creëren over gezonde voeding en waar dat vandaan komt. 

In samenwerking met Duurzaam Woudenberg en het IVN heeft de school daarvoor een voedselbos en een moestuintje aangelegd en worden er lessen aangeboden over gezonde voeding. 

Trots

De leerlingen, ouders en leerkrachten van de Jan Ligthartschool zijn trots om een Gezonde School te zijn. 

De leerlingenraad heeft op 25 november de watertappunten en het vignet “gezonde school” onthuld. Vanaf nu hangt op de gevel van de school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat de Jan Ligthartschool een gezonde school is!

Kick off

Op 24 november zou de school samen met de gemeente de kick-off vieren van het Leefstijlakkoord en vieren dat de school het vignet gezonde school heeft behaald. 
Door de coronamaatregelen werd de onthulling van de watertappunten en het behalen van vignet in aangepaste vorm gevierd.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? 
Kijk dan op www.gezondeschool.nl.