Afbeelding
Foto: Haantjesdag

Bestuur van Haantjesdag zoekt Eierhoogheden

Algemeen

Woudenberg Voorzichtig kijkt het bestuur van Haantjesdag vooruit naar de 2e zaterdag van juni, al jaren lang in Woudenberg de zaterdag van Haantjesdag.

Begin dit jaar is Haantjesdag helemaal voorbereidt, maar kon in juni niet doorgaan. Toen doorgeschoven naar de zomervakantie, maar helaas ook die dag moest worden gecanceld. Ook in het eerste corona jaar 2020 kon Haantjesdag niet plaats vinden. Haantjesdag is het grootste evenement van Woudenberg en omgeving. Het is een gezellige markt waar van alles te koop is van food tot non food en vrijwilligersorganisaties die zich presenteren, maar ook zeker een plek om elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje bij de verschillende horecagelegenheden. Tijdens de Haantjesdag komen er zo’n 40.000 mensen naar Woudenberg, het is voor velen een soort reünie waar iedereen tijd voor vrijmaakt. De Woudenbergse campings staan altijd vol omdat mensen overal vandaan de Woudenbergse Haantjesdag niet willen missen.

Voorbereiding Haantjesdag 2022

Dit jaar kijkt het bestuur weer hoopvol uit naar een mooie zaterdag in juni 2022. Daarom is het bestuur op zoek naar twee nieuwe Eierhoogheden, een Eierkoningin en een Eierprinses, die Woudenberg vertegenwoordigen op 11 juni tijdens Haantjesdag, maar ook bij een aantal activiteiten in de omgeving. 

Wie kan er Eierkoningin en Eierprinses zijn?

Het gaat om een tweetal jonge dames, vanaf ongeveer 18 jaar. Het is leuk als je elkaar goed kent, dus je kan je aanmelden met je vriendin, je zus, je nicht, of met wie het je leuk lijkt om samen in een mooie jurk rond te lopen en dit jaar het Woudenbergse gezicht van Haantjesdag te zijn.

Je vraagt je misschien af wat wordt er verwacht van de hoogheden? Allereerst ga je samen met een coupeuse bij een kledingverhuur kijken om een beeld te krijgen wat voor jurk je zou willen dragen. Dan wordt er een model gemaakt en mag je stof uitkiezen voor de jurk die de coupeuse voor je maakt. 

Bij de jurk worden bijpassende sieraden gezocht en bij elk optreden ga je naar de kapper en naar de schoonheidsspecialist voor de make up. Om het geheel compleet te maken loop je met een prachtig boeket en je bent het middelpunt van het feest.

Voor de Haantjesdag word je op een vrijdagavond gekroond tot Eierkoningin en -prinses. Tijdens de Haantjesdag ben je op de Haantjesdagmarkt te vinden, en neem je deel aan het Haantjesdagontbijt, waarop mensen die op een bepaalde datum jarig zijn worden uitgenodigd. 

Op Haantjesdag is elk jaar iemand die gekroond wordt als Haan van het jaar, dit is iemand die op een bepaalde manier veel voor Woudenberg heeft betekend. Als Eierenhoogheden worden jullie hierbij betrokken en gaan met de nieuwe Haan van het jaar proosten bij Herry’s Bar. 

Er zijn door het jaar heen verschillende activiteiten waarbij de hoogheden aanwezig zijn. Het gaat b.v. om Sinterklaas, de Kerstmarkt, de Florijnwinterloop, de Zomermarkt, maar ook op de Truckerdag ga je mee in een truck en de zaterdag voor Moederdag deel je rozen uit in het dorp. Daarnaast is er een aantal festivals in de omgeving waar ook hoogheden zijn, waar je dan als hoogheden samen naar toe gaat. Dit is bv het Kersenfestival in Cothen, de Bloemencorso in Leersum en Voorthuizen, de Heideweek in Ede en de week van Het Ei in Barneveld.

Het is dus een functie met veel openbare optredens, waarbij je het middelpunt van de festiviteiten bent. Lijkt het je leuk om hiervoor in aanmerking te komen? Geef je dan op door een mail te sturen naar cruiningen@hotmail.com, met daarbij waarom het je leuk lijkt hiervoor genomineerd te worden en met wie je het zou willen doen.