Estafettepen: Monique van Bekkum

Algemeen

Geboren op: 21 september 1963.

Geboorteplaats: Zeist.

Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Happy, zonen Jordy en Ricardo, schoondochter Mariska en een kleinkind onderweg.

Hobby’s: Intuïtief schilderen.

Opleiding: Van Z-verpleegkundige naar Directiesecretaresse naar Coach met de bijbehorende opleidingen.

Huidige beroep: Coach in persoonlijke ontwikkeling, Ervaringsdeskundig Coach en gespreksleider binnen de Longfibrosepatiëntenvereniging. Voor mij is dit onbetaald werk omdat ik door mijn longaandoening volledig afgekeurd ben.

Wat vind je leuk aan dit werk: Ik geniet ervan als ik zie dat iemand met een beetje hulp zelf een volgende kleine stap durft te zetten naar een leven waar ze naar verlangen.

Wat is het beste advies wat je ooit hebt gekregen: Dat je altijd weer de regie over mijn leven (terug) kunt pakken.

Wat is je godsdienst of hoe sta je in het leven: Ik geloof in liefde en verbinding. Als we elkaar benaderen vanuit respect en ‘agree to disagree’ blijven we met elkaar in verbinding.

Als vrijwilliger actief in: UMC Utrecht als patiënten participant waar ik me inzet voor betere communicatie naar patiënten, ontwikkeling van opleidingsmodules over samen beslissen en klankbord bij Cliëntraad.

Waar krijg je het meeste energie van: Van mensen om me heen die positief in het leven staan.

Hoe breng je je vrije tijd door: Al mijn tijd is ‘vrij’ en breng ik door met mensen waar ik om geef en met activiteiten die me energie geven.

Van welke sport word jij actief: Ik kijk graag Formule 1 en heb jaren bij vv Woudenberg langs de lijn naar mijn eigen zonen gekeken. Zelf doe ik aan krachttraining in de longgroep bij de fysio en beoefen ik Chi Neng Qigong (Chinese bewegingsleer). 

Van welke muziek word jij blij: Ik houd van heel veel soorten muziek maar mijn favoriete band is Blof.

Favoriete vakantie is in: Zodra ik de zee zie ben ik op vakantie.

Wat is het lekkerste wat je gegeten hebt: Ik geniet het meest van eten dat met liefde is bereid en natuurlijk het eten met de mensen om wie ik geef.

Welke tip/levenswijsheid wil je doorgeven: Het gaat er niet om hoeveel tijd er in je leven zit maar hoeveel leven er in je tijd zit.

Waarvoor kunnen ze je wakker maken: Liever niet.

Goede voornemens: Doorgaan met iedere dag het mooiste uit het leven halen.

Welke droom zou je graag uit zien komen: Met ‘nieuwe longen’, ik sta nu 3 jaar op de long-transplantatie-wachtlijst, mijn kleinkind mogen zien opgroeien.

Welk verhaal vertellen je familie of vrienden altijd over jou: Die zullen vertellen dat ik altijd ga voor wat er wel is, nooit opgeef en geluk haal uit de kleine dingen van alledag.

Als je iets zou mogen veranderen in Woudenberg, wat zou je aanpakken: Dat er wat minder geroepen wordt wat een ander niet goed doet en er iets meer wordt gekeken wat er nodig is.

Er moet de komende jaren flink bezuinigd worden. Waar moet de gemeente minder geld aan uitgeven: Stop met dure rapporten van externen en ga maatwerk leveren voor de burgers.

Wat spreekt je aan en is voor jou het mooiste plekje in Woudenberg: Ik denk dat ik nu op een van de mooiste plekjes mag wonen. Op de Ridderhof, voor de Woudenbergers bekend als het oude Inbo-pand. Aan de rand van het bos en toch vlak bij het dorp. Reuring en stilte dicht bij elkaar.

Wie of wat is belangrijk in je leven: Mijn kinderen.

Wat brengt een lach op jouw gezicht: Echte verbinding, van een kind dat naar je glimlacht tot een gesprek met een lieve vriendin.

Estafettestokje gaat naar: Saranne Riezebosch