Rotary verblijdt kinderen met boeken

WOUDENBERG Deze week overhandigde Rotaryclub Scherpenzeel-Woudenberg tientallen boeken aan Stichting "Je mag er zijn" Midden-Nederland én aan de Voedselbank Woudenberg-Scherpenzeel. Deze en aankomende week, komen de boeken bij de kinderen van hun cliënten terecht.

Elske van de Fliert, bestuurslid Rotary, was bij beide overhandigingen aanwezig: "Aan beide doelen boden we al eerder onze (praktische) hulp. Zij verdienen zéker in deze decembermaand weer de aandacht, daarom dachten we gelijk aan hen toen er een boekenactie voorbij kwam.

 In het aanbod van de boeken wordt 

rekening gehouden met alle leeftijden, dus we kunnen veel kinderen blij maken".

Rijk Beumer van de Voedselbank geeft aan: "Het is leuk om in de Sinterklaastijd iets extra's te kunnen stoppen in de weekpakketten die we samenstellen. Lezen is zó belangrijk voor de (taal)ontwikkeling van kinderen. De afgelopen maanden merkt hij dat er meer aanmeldingen zijn binnen gekomen, om gebruik te maken van de Voedselbank. Het betreft momenteel juist vooral een toename in de éénpersoonshuishoudens. 

Ellis de Wildt herkent de uitdagingen die de coronatijd opwerpt: "Je mag er zijn is in deze tijd steeds haar 

belangrijke functie blijven vervullen. Binnen de geldende corona-maatregelen, wordt elke keer gezocht naar mogelijkheden waarop pleeggezinnen en gezinshuizen de benodigde (tweedehands) kleding, speelgoed en andere kinderartikelen kunnen uitzoeken". Daarbij komt dat voor sommigen de inkomens (deels) wegvallen én dat er minder vergoed wordt aan pleeggezinnen, vanwege bezuinigingen. Dus hierbij een oproep: "Je mag er zijn" Midden-Nederland is hard op zoek naar sponsoren, die de stichting financieel kunnen ondersteunen. Via de site www.jemagerzijn.nl (klik op 'Woudenberg'), komt de stichting graag in contact met geïnteresseerde organisaties die dit maatschappelijk doel willen ondersteunen!