Vervolg van pagina 3

Een belangrijke stap voor de gemeente is de privatisering van de milieustraat. De gedachte is dat deze stap geld op zal leveren, maar dat is niet zeker. Er zal een onderzoek volgen, dat meer duidelijkheid moet brengen. Verder overweegt het college om het gemeentehuis op vrijdagmiddag te sluiten. Verder kunnen burgers alleen nog op afspraak terecht. Het college van burgemeester en wethouders vreest imagoschade, omdat het gemeentehuis minder goed bereikbaar is. Bovendien loopt men het risico dat burgers vaker en onbedoeld ambtenaren aan de lijn krijgen, terwijl een telefoniste het probleem gemakkelijk had kunnen oplossen.

Het college denkt er aan het aantal rotondes en lichtmasten met reclames uit te breiden. Dat levert geld op voor de Woudenbergse schatkist, maar heeft een negatieve invloed op de verkeersveiligheid en het straatbeeld. Ook is het mogelijk dat de betaalde kracht voor de brandweer verdwijnt. Dan moeten de vrijwilligers die taken invullen en roosters maken. Dat heeft weer als nadeel dat het overleg tussen de brandweer en de gemeente minder wordt en dat de vrijwilligers dit werk in hun eigen tijd moeten doen. De gemeenteraad spreekt op 7 december over het herstelplan. Inwoners kunnen zich bij de griffier melden. Het hele plan is te lezen op de site van de gemeente Woudenberg onder de knop gemeenteraad en college en daarna op raadsvergaderingen.


Alles Kidz: Crea-kerstversiering maken

WOUDENBERG In het Cultuurhuis, dè huiskamer van Woudenberg kunnen kinderen regelmatig deelnemen aan workshops in de serie Alles Kidz. Gezellig samen knutselen op woensdagmiddag in het Huiskamercafé met professionele begeleiding. Je gaat gegarandeerd met iets leuks naar huis.

De volgende Alles kidz-workshop is op woensdag 15 december om 15.00 uur. We gaan aan de slag met het maken van kerstboomversiering van koffiecupjes. Kinderen van 7 tot 12 jaar zijn van harte welkom. Alvast heel veel knutselplezier.  


Uitslagen Bridgeclub 

1. Greet Gerritsen & Teun van der Ham 63,45%; 2. Elmar van Krimpen & Michiel Floor 61,93%; 3. Wil Boterman & Leida Hofland 60,80%; 4. Jelly Vlot & Nel Kroese 58,90%; 5. Willy en Cees Geuze 58,71%; 6. Nellie Steeman & Rob de Wijs 55,11%; 7. Jeanette Unk & Dick Schouten 54,36%; 8. Mark Wams & Maarten van de Peut 53,60%; 9. Riet Brans & Riet van Eck 51,33%; 10. Jeanne Ockhuysen & Dirk de Rooy 50,57%; 11. Jan Vlot & Gerben Veltman 49,43%; 12. Hilde van der Ende & Mirjam Otten 49,24%; 13. Rijk van Es & Dirk den Ouden 48,68%; 14. Truus Floor & Ria van de Bunt 48,67%;