Vorig jaar vuurwerk in het dorp
Vorig jaar vuurwerk in het dorp / foto: redactie

Op zoek naar nieuwe invulling jaarwisseling

Algemeen

WOUDENBERG Er wordt geen feest in Woudenberg georganiseerd op oudejaarsavond. Dat komt ook door de coronamaatregelen. De gemeente Woudenberg hoopt toch op een feestelijk en rustig einde, zonder angst en onrust. 

Hoe staat het met het feest op oudejaarsavond?

De afdeling communicatie van de gemeente antwoordt: ‘Helaas is er geen organisator voor een dergelijk feest en daarom is er dit jaar geen muziekevenement in Woudenberg. Daarnaast mag er op dit moment door de coronamaatregelen ook geen evenement georganiseerd worden in de avond- en nachtelijke uren. We hopen dat inwoners op een andere manier het nieuwe jaar feestelijk en veilig in zullen luiden. Mochten zij goede tips hebben voor mede-inwoners, dan vragen wij hen dit actief te delen. Via bijvoorbeeld social media.’

Er is weer een vuurwerkverbod. Vorig jaar ook, maar dat ging niet heel goed. Wat is het plan van de gemeente dit jaar? Extra controles van BOA? Meldlijn?

‘Met elkaar zijn we verantwoordelijk voor een feestelijke en leuke jaarwisseling. Inwoners en bezoekers van Woudenberg hebben een belangrijke rol als het gaat om een veilig en rustig verloop hiervan. Spreek elkaar bijvoorbeeld aan op ongewenst gedrag en maak melding bij onveilige situaties of overlast. 

Zoek samen naar nieuwe manieren om de jaarwisseling te vieren, ook dit draagt bij aan een goed verloop,’ aldus de afdeling communicatie.  ‘Naar het einde van het jaar voert de gemeente een actieve communicatiestrategie om mensen bewust te maken van het maken van meldingen. 

Net als ieder jaar is er inzet van de Boa en de politie. Het toezicht op een veilig verloop richting en tijdens de jaarwisseling heeft uiteraard prioriteit in de werkzaamheden van de Boa’s in december. Op dit moment zijn wij druk bezig met de voorbereidingen voor de jaarwisseling. 

Signaleert men in aanloop naar de jaarwisseling vuurwerkoverlast of een onveilige situatie? Bel met de Politie via telefoonnummer: 0900-8844. Of neem contact op met de gemeente via de Fixi app of bel met 14033. Zo kan tijdig worden ingegrepen als dat nodig is,’ stelt de gemeente.

Hoe voorkom je de rellen van vorig jaar?

‘We moeten het met elkaar doen en zorgen samen voor een nieuwe leuke invulling van Oud & Nieuw. 

Dit helpt te voorkomen dat er spullen worden vernield en het feest voor anderen wordt verstoord. Iedereen heeft recht op een feestelijke jaarwisseling, zonder onrust en angst. Uiteindelijk betalen we met elkaar voor de schade die wordt aangericht en daar heeft niemand wat aan en is het feest al helemaal niet voor bedoeld.’