Vaccinatiegraad Woudenberg

De vaccinatiegraad per 21 november (bron: RIVM) is als volgt:

12 jaar en ouder: 81% 1e prik (landelijk 86,7%) en 79% volledig (landelijk 83%)

18 jaar en ouder: 83% 1e prik (landelijk 88,5%) en 81% volledig (landelijk 84,9%)


Jeugdbrandweer opgeheven

WOUDENBERG – De Woudenbergse jeugdbrandweer wordt per 1 januari 2022 opgeheven. Dat antwoordde waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt tijdens de gemeenteraadsvergadering op vragen van Henry van Veldhuizen, gemeenteraadslid van de SGP.

‘We hebben op 24 november een brief gekregen van de VeiligheidsRegio Utrecht (VRU) dat de jeugdbrandweer opgeheven wordt,’ legde de waarnemend burgemeester uit. ‘Ik vind dat heel spijtig,’ verklaarde Van Mastrigt. ‘De jeugdbrandweer is altijd een prima kweekvijver geweest voor de volwassenen brandweer. Het is jammer dat er nu een einde aan komt.’

Er zijn te weinig leiders om de jeugd te begeleiden en op te leiden. Daarom moet de jeugdbrandweer stoppen. Er is nog gekeken naar een samenwerkingsverband met de brandweer van Maarn en Maarsbergen om de jeugdbrandweer toch in de benen te houden. Door personeelstekort bleek een oplossing niet voor handen. Kinderen die toch verder willen gaan, zijn welkom bij de jeugdbrandweer van Amerongen en Zeist. ‘Maar dat is wel een eindje rijden voor de ouders,' constateerde Van Mastrigt.


Alzheimer Café Woudenberg-Scherpenzeel

WOUDENBERG De Kerstbijeenkomst, van het Alzheimer Café, op woensdagavond 8 december, is wegens de huidige Corona maatregelen afgelast. Onze eerstvolgende Alzheimer Café is hopelijk op 112 januari 2022.