Zaalseizoen korfbal gezien door een glazen bol

KORFBAL Woudenberg koestert een wens om een stabiele eersteklasser te worden. De laatste keer dat Woudenberg eerste klasse speelde in de zaal dateert alweer van 10 jaar terug. En het is inmiddels 11 jaar geleden dat Woudenberg bijna historie schreef, maar een laatste wedstrijd gooide toen roet in het eten om promotie naar de overgangsklasse te bewerkstelligen. En een jaar later was degradatie naar de 2de klasse een feit. De behaalde resultaten op het veld waren een goede generale, al zijn de verschillen toch groot in het vergelijk tussen beide competities. Maar vanuit het verleden weten we wel dat Woudenberg doorgaans goed presteert in de zaalcompetitie. 

Op 27 november start Woudenberg met een thuiswedstrijd tegen Sporting West/Bonarius.com. Op het veld bovenaan in de 3de klasse met overwinningen waarbij scores van meer dan 30 doelpunten in een wedstrijd geen uitzondering zijn. Toch zullen ze in Woudenberg hun meerdere moeten erkennen als Woudenberg in staat is om verdedigend voldoende druk te zetten.

De dag voor Sinterklaas reist Woudenberg af naar Haarlem voor een ontmoeting met Oosterkwartier. Zij profiteerden optimaal van het coronabeleid van de KNKV en promoveerden zowel op het veld als in de zaal. Hierdoor speelden zij op het veld in de 3de klasse waar ze een plaats in de middenmoot innemen. Deze tegenstander zal in beide wedstrijden een zekere 4 punten voor Woudenberg moeten opleveren.

Fiducia uit Vleuten komt 11 december op bezoek. Een ploeg die Woudenberg kent vanuit het verleden waarbij de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Op het veld verloor deze tegenstander verscheidene potjes met maar 1 punt verschil. Wanneer Woudenberg er niet te makkelijk over denkt, zal het mogelijk zijn ook hier 4 punten te pakken.

De laatste wedstrijd van 2021 mag Woudenberg naar Dunas uit Den Haag. Zij komen op het veld ook uit in de 2de klasse, al presteren ze daar ronduit slecht. Op de ranglijst dragen ze de rode lantaarn en de uitslagen liegen er niet om. De 2 wedstrijden tegen Dunas zullen goed kunnen zijn om vooral veel te scoren. En weer 4 punten toe te voegen op de ranglijst.

Na 3 weken onderbreking pakt Woudenberg 22 januari 2022 de draad weer op tegen Vriendenschaar uit Bodegraven. Deze ploeg is ogenschijnlijk een kopie van Woudenberg. Zeker wanneer je kijkt naar het veldseizoen. Ook zij verloren de eerste wedstrijd, maar zij waren in staat dit wel in de return recht te zetten. Dit team gaat het Woudenberg erg lastig maken, waarbij ik vermoed dat 2 punten behalen tegen hen het maximum zal zijn.

Zaterdag 29 januari gaat Woudenberg naar Linschoten voor een ontmoeting met Luno.  De prestaties van deze tegenstander waren slecht op het veld, wat Woudenberg geen enkele zorgen zou moet opleveren. Verwachting is dat dit 2 plichtmatige overwinningen worden zonder glans.

Als laatste tegenstander in deze poule komen we Viking tegen. Een ploeg die ook op het veld tegenstander van Woudenberg is. In die wedstrijd wisten zij Woudenberg tot het uiterste te dwingen. Pas in de laatste 10 minuten wist Woudenberg voor het eerst op voorsprong te komen en uiteindelijk te winnen. Mochten zij dit in de zaal ook kunnen doen, dan zal Woudenberg vermoedelijk tegen 2 verliespunten op gaan lopen.
In een gesprek met coaches Wessel en Iwan vorige week was hun eerste reactie op bovenstaande: waar kunnen we tekenen? De grote vraag hierbij is natuurlijk wel welke plaats Woudenberg op de ranglijst gaat eindigen met 24 van de 28 punten. Vermoeden bestaat dat Vriendenschaar de grote concurrent gaat zijn in de race naar het kampioenschap. En was de eerste helft van de veldcompetitie al spannend, vooralsnog laat de zaalcompetitie geen ander toekomstbeeld zien. Al is het voor Woudenberg wel te hopen dat er straks publiek aanwezig mag gaan zijn.

Glazen bol ranglijst maart 2022
1. Woudenberg                
2. Vriendenschaar                
3. Viking        
4. Fiducia        
5. Sporting West        
6. Dunas        
7. Oosterkwartier        
8. Luno       

De band voor het kampioensfeest hoeft nog niet geboekt te worden. Al hoop ik voor iedereen die de korfbal in Woudenberg een warm hart toe draagt, dat dat moment er wel gaat komen.