Fotomoment: Open dag muziekschool
Fotomoment: Open dag muziekschool / foto: Agnes Blok

Muziekonderwijs op de Griftschool

Algemeen

WOUDENBERG De Griftschool gaat investeren in een duurzame aanpak van het vak muziek.

Directeur Dorine de Jong geeft aan dat de Griftschool een kunst-en cultuurschool is. “School is leren én leven. Behalve dat je kennis kan vergaren op school, kan een kind ook leren hoe zichzelf te presenteren en waar je talenten en kwaliteiten liggen”.

Vanuit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) vanuit de overheid kan er een vakleerkracht bekostigd worden. Deze vakleerkracht geeft elke week les aan de groepen 5 t/m 8. 

De groepsleerkracht is ook aanwezig bij deze lessen. Op deze manier kan ook de leerkracht geïnspireerd worden om muziek vaker in de groep in te zetten. Dat hoeft niet direct een hele les te zijn, het kan ook als break tussen twee lessen. Zodat er een goede afwisseling is tussen in-en ontspanning.

Naast de lessen gaat de vakleerkracht ook naar de muziekmethode kijken én krijgen de leerkrachten praktische tips. 

Het motto van de Griftschool is: ‘Leer wie jij kunt zijn’. Dorine de Jong geeft aan dat om dit te ontdekken een breed palet van aanbod nodig is. Naast alle inzet op cognitief gebied en professionalisering van leerkrachten is er ook ruimt voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. Een gebied wat door Corona achterstand heeft opgelopen blijkt uit onderzoek. Daarbinnen heeft cultuureducatie een belangrijk plek.