Afbeelding
SGP

Nieuw talent op kandidatenlijst SGP

Algemeen

WOUDENBERG Het bestuur van de SGP heeft de kandidatenlijst bekendgemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 in Woudenberg. Op de lijst staan 40 kandidaten. Lijsttrekker Henk-Jan Molenaar (41) en zittend raadslid Henry van Veldhuizen (52) voeren de lijst aan. De overige kandidaten uit de top-5 van de lijst zijn nieuwkomers, respectievelijk Gerben Heldoorn (46), Johanan de Vogel (26) en Vincent Holleman (24). 

Het bestuur is blij met het nieuwe politieke talent op de lijst: “We zijn dankbaar dat we deze evenwichtige kandidatenlijst kunnen aanbieden. Het is na een zorgvuldige selectieprocedure gelukt zowel jong als ervaren talent te vinden. De kandidaten hebben bovendien verschillende achtergronden en expertises. We willen ons met dit team de komende jaren inzetten voor een beter Woudenberg,” zegt bestuursvoorzitter Frans van de Lagemaat. 

Gerben Heldoorn is in het dagelijks leven directeur van Kom over en help, een christelijke hulpverleningsorganisatie. In het verleden gaf hij leiding aan verschillende basisscholen. In Woudenberg is hij als vrijwilliger actief geweest in het Oranjecomité en coördineert hij op dit moment de jaarlijkse herdenking op 4 mei. 

Johanan de Vogel is financieel specialist bij een adviesbureau voor duurzame energie. Hij heeft een universitaire bedrijfseconomische studie afgerond. In het verleden heeft hij bij verschillende verenigingen een bestuursfunctie gehad. Sinds begin 2021 is hij actief betrokken bij de steunfractie. Ook is hij de hoofdauteur van het nieuwe verkiezingsprogramma. 

Vincent Holleman is werkzaam als projectmanager bij een mediabedrijf. Daarvoor was hij landelijk actief als politiek adviseur van de SGP. Aan het begin van de coronacrisis was hij de kartrekker van het grote lokale project Woudenbergers helpen Woudenbergers. Ook is hij de campagneleider van de SGP bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. 

Op plek 10 staat Henk-Jan Lubbers (18). Hij is de jongste kandidaat van de lijst en actief in het bestuur van de regionale jongerenafdeling van de SGP. Lijstduwer is huidig raadslid Jan Mulder, die sinds 2004 in de gemeenteraad zit. Hij heeft het bestuur laten weten niet beschikbaar te zijn voor een verkiesbare plek.

Lijsttrekker Henk-Jan Molenaar is enthousiast over het nieuwe team: “Ik zie er naar uit om in de nieuwe raadsperiode met dit frisse team aan de slag te gaan voor Woudenberg.”