Brandweer raakt specialisme kwijt

WOUDENBERG Na 35 jaar raakt brandweer Woudenberg haar specialisme “Groot Vee Redding” kwijt. 

Sinds 1986 zijn er in Woudenberg, in de veiligheidsregio Utrecht en zelfs daarbuiten vele koeien, varkens en paarden gered uit gierputten, sloten en andere benarde posities. 

Bij bijna 300 inzetten waren Woudenbergse brandweerlieden betrokken. Maar dat is nu gestopt. 

Binnen de veiligheidsregio Utrecht is besloten om specialismen te spreiden. Met als doel maximaal één specialisme per post. Voor Woudenberg is dat het specialisme “Watervoorziening bij natuurbrand”.

 De Groot Vee Redding gaat naar Benschop en Achterveld. Voertuig en materialen zijn inmiddels, nadat de collega’s zijn opgeleid, overgedragen aan de post Achterveld.


Vaccinatie-graad

WOUDENBERG De vaccinatiegraad per 7 november is als volgt:   

12 jaar en ouder: 80% 1e prik (landelijk 85,9%) en 78% volledig (landelijk 82,4%); 18 jaar en ouder: 82% 1e prik (landelijk 87,9%) en 81% volledig (landelijk 84,4%)


Test- en vaccinatie
locatie verhuist

WOUDENBERG Vanaf 8 november kunt u zich laten testen op corona op de nieuwe testlocatie op de Dorpsstraat 17. En vanaf 18 november kunt u daar ook terecht voor een vaccinatie.

De meest actuele openingstijden vindt u op ggdru.nl. U kunt zich vanaf 18 november op het nieuwe adres laten vaccineren op donderdag van 12.00 - 20.00 uur (zonder afspraak). U kunt niet meer terecht bij de Camp.