Afbeelding

Ruud Stuivenberg over verloop intocht

Algemeen

Sinterklaas Ruud Stuivenberg is voorzitter van de activiteitencommissie ‘Vrienden van Sinterklaas Woudenberg’ en woordvoerder van de Stichting. Hoe kijkt hij terug op de intocht van afgelopen zaterdag.

Ruud: “Toen ik, vanaf de plek waar Sinterklaas de laatste jaren even tot rust komt na zijn rit vanaf de landelijke intocht, naar de startplek reed waar een deel van de Pieten en vrijwilligers de wagens hadden aangekleed en versierd, werd ik zo enorm blij dat ik zelfs een traantje heb weg gepinkt.

Nadat we de laatste weken met zijn allen hebben zitten billenknijpen of alles wel mocht doorgaan, en na het verlossende woord van het kabinet op vrijdag, mochten we dan eindelijk, na twee jaar voorbereiding, ons plan uitvoeren en in volle glorie met Sinterklaas door Woudenberg trekken. 
Dat was een enorme opluchting voor de hele organisatie.

Toen we de wijk het Zeeland inreden en daar zo veel kinderen en volwassenen zagen staan, dachten we even dat heel Woudenberg naar het Zeeland was getrokken om daar de Sint te zien. 

De belangstelling was zo groot, dat we al voor de wijk ‘t Groenewoud er achter kwamen dat de pepernoten en mandarijnen bijna op waren.

Dankzij onze hoofdsponsor Jumbo Kolfschoten, kon er snel een voorraad pepernoten bij gehaald worden en aangereikt door een bevlogen vrijwilligster.

We vinden het wel spijtig dat we hierdoor toch kinderen hebben moeten teleurstellen. 
Dit was volkomen onvoorzien, maar we hebben er wel van geleerd.

We zullen er voor zorgen dat bij de komende evenementen voldoende pepernoten en mandarijnen zijn en dat niemand te kort zal komen. 
Bovendien hebben we tijdens de puzzelmiddag voor ieder kind dat de puzzel inlevert een leuk cadeautje.

Ook wil ik iedereen die de optocht heeft bezocht nog eens hartelijk bedanken en complimenteren. Onze oproep om niet achter de stoet aan te lopen en langs de kant van de weg te blijven werd massaal en zonder problemen opgevolgd. 
Daar mogen jullie allemaal heel trots op zijn!