Afbeelding
Foto: redactie

Achteraf nekt competitie indeling Woudenberg

Sport

Over het algemeen telt een competitie 7 tegenstanders en dus 14 wedstrijden. Hiervan worden in de eerste helft van het seizoen, tot eind oktober, 8 wedstrijden afgewerkt. Tegen de eerste tegenstander wordt dus ook de return gespeeld voordat het zaalseizoen begint.

ZKC’31 was de eerste tegenstander die Woudenberg in een uitwedstrijd moest verslaan. Iets wat helaas niet lukte, Woudenberg verloor nipt met 12-11. Daarna volgden tegenstanders die Woudenberg wist te verslaan, de een wat makkelijker dan de ander. Al is er een al oude wet die zegt: voor een goede wedstrijd hebt je een goede tegenstander nodig. En.......als het laatste fluitsignaal heeft geklonken, telt alleen het resultaat nog.

Woudenberg beschikt dit seizoen over een team wat veerkracht kent. Er waren wedstrijden bij waarin Woudenberg tegen een achterstand opliep, soms een forse achterstand, maar toch de 2 punten over de streep wist te trekken. Voor het publiek betekende dit vaak dat de spanning hoog opliep. En de ontlading groot, bij spelers en toeschouwers.

En dan volgt zaterdag 30 oktober de eerste return wedstrijd, tegen ZKC’31. Een wedstrijd die wederom verloren gaat met dezelfde uitslag als de heen wedstrijd. Woudenberg speelde absoluut niet slecht en creëerde voldoende kansen. Maar kwam helaas gewoon tekort.

De indeling van de competitie lijkt Woudenberg de das om te doen voorlopig. In de eerste wedstrijd van een seizoen wint niet altijd de beste. En in de laatste wedstrijd speelt vaak het weer een rol. Niet alleen in temperatuur, maar ook in wind en regen. Iets waar de tegenstander uiteraard ook last van heeft. Maar is degen die wint dan ook de beste of de meest gelukkige?

En dat doet je afvragen wat er was gebeurd wanneer de indeling van de competitie anders was geweest. Nu moet Woudenberg plaats nemen op de reservebank in de race naar het kampioenschap. De 5 resterende wedstrijden die vanaf april volgend jaar worden afgewerkt, kan Woudenberg alleen maar zorgen dat er gewonnen word. En dan hopen dat ZKC’31 tegen 3 verliespunten aanloopt. 3 verliespunten, want bij een gelijk stand telt onderling resultaat. Waarbij de hoop is gevestigd op Furore en Viking, de ploegen die ZKC’31 pijn zouden kunnen doen.

Woudenberg mag ook trots zijn op zichzelf. Niet alleen is handhaving in de 2de klasse een feit, ook hebben ze ervoor gezorgd dat de club intens meeleeft en wekelijks kan genieten. En laten we daarbij niet vergeten dat het echt een eeuwigheid geleden is dat Woudenberg in de eerste klasse heeft gespeeld, in de veldcompetitie volgens mijn info zelfs nog nooit. En om historie te kunnen schrijven moet je ook een beetje geluk hebben.