Afbeelding
Foto: Pixabay

Armoedebeleid

Algemeen

WOUDENBERG – Burgerinitiatief claimt dat ze in 2017, 2019 en 2021 de gemeente Woudenberg heeft gevraagd het armoedebeleid te mogen uitvoeren. In 2019 en 2021 zou de gemeente niet op het verzoek hebben gereageerd.

Dat vertelde Michel Hardeman, fractievoorzitter van het CDA, tijdens de gemeenteraadsvergadering. Eerder had hij vragen gesteld over de zogeheten ‘right to challenge’. Burgers mogen met hun eigen plannen bij de gemeente aankloppen en om hulp vragen en advies vragen.

Hardeman wilde weten waarom er zo weinig gebruik van deze kans werd gemaakt.

Waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt zei toen dat er geen aanvragen geweest waren en dat het de gemeente toch al aan menskracht ontbrak om burgers te helpen. Nu zei Burgerinitiatief dat het anders zat.

Yvonne van Mastrigt vertelde dat er in 2017 inderdaad een aanvraag binnen was gekomen. ‘Maar armoedebeleid is een wettelijke taak. Dus konden wij daar niet mee instemmen.’

Wethouder Marleen Treep vertelde dat in de jaren na 2017 er regelmatig gesproken is met het Burgerinitiatief, maar dat er geen verzoeken bij de gemeente binnen waren gekomen.