Foto: Voorhofmarkt
Foto: Voorhofmarkt

Voorhofmarkt 2.0, een gezellige gemeente dag

Algemeen

Woudenberg - Zaterdag 6 november was er in en rond De Voorhof de Voorhofmarkt 2.0. Een dag die georganiseerd werd door de gemeenteleden van De Voorhof. De opbrengst van deze actiedag is voor de renovatie van de kerk.

In en rond De Voorhof was er zaterdag 6 november veel gezelligheid met verkoop van bloemen, boeken en veel verschillende etenswaren. Voor de kinderen was er een springkussen waar ze zichtbaar van genoten.

De organisatie is al tijdens de zomervakantie begonnen om deze vernieuwde markt te organiseren. Deze markt is opgezet in 3 delen. Het eerste deel was de aanloopfase waarbij er bestellingen op de website geplaatst konden worden voor bloembollen, vlees en de speculaasactie.

Voorhofmarkt 2.0

Zaterdag waren er veel verschillende kramen waar voor iedereen wel wat lekkers te koop was. Zo waren er broodjes te koop met paling of zalm, heerlijke verse oliebollen en de plaatselijke stroopwafelbakker verkocht er zijn stroopwafels. In de hal van De Voorhof kwam de gezelligheid je tegemoet. Dit was de ontmoetingsplek met het cateringplein waar je even neer kon strijken voor een kopje koffie of thee met iets lekkers. Maar ook daar was van alles te beleven met het rad van fortuin, waar mooie prijzen mee te winnen waren.

Er was een kleedjesmarkt waar kinderen een plekje konden huren om hun speelgoed te verkopen. Leuk om te zien dat kinderen dan op hun manier onderhandelen met de kopers. Verder waren er 2e hands boeken, cd’s en dvd’s, waar veel belangstelling voor was. Een mooie kraam met allerlei soorten fotokaarten en een snoephoekje. Een creahoek waar vogelhuisjes en bloemstukken werden verkocht. Zo was er voor iedereen wel een leuk item om te kopen.

De acties gaan door

Na de Voorhofmarkt gaan de acties gewoon door, want er is veel nodig om de renovatie van de kerk te kunnen bekostigen. Zo gaat de speculaasactie door tot aan Sinterklaas, maar daarna wordt deze actie omgezet naar een kerstactie. Dan zijn er kerstbroden en kerstkransen te koop via de bestellijsten. Voor de kerstdagen zijn er ook verschillende soorten vlees te koop, en niet te vergeten de heerlijke flessen vruchtensap die van puur fruit geperst zijn. U kunt dus de komende weken een bestelling plaatsen voor de feestdagen en alles word bij u thuis bezorgd. 

Het was in de week voor de markt nog even spannend hoe het allemaal zou gaan met de nieuwe corona maatregelen, maar daar had de organisatie rekening mee gehouden. Bij de ingang van het terrein werd de QR code gecheckt en zo kon iedereen veilig de Voorhofmarkt opgaan. In De Voorhof werden de CO2 meters goed in de gaten gehouden zodat iedereen op een veilige manier de markt kon bezoeken.

De organisatie kijkt terug op een mooie Voorhofmarkt, waar veel verkocht is, maar waar ook ontmoeting met elkaar was, wat ook een belangrijk doel is voor de organisatie van de markt. Deze dag heeft het mooie bedrag van € 14.485,00 opgebracht, wat De Voorhof weer een stapje dichterbij de renovatie van de kerk brengt.