Mark Radstaake maker van de 1-1 / foto: Redactie

Woudenberg pakt verdiend punt tegen SVL

Sport

VOETBAL In een meer spannend dan aantrekkelijk duel tegen streekgenoot SVL uit Langbroek behaalde Woudenberg een meer dan verdiend punt.

Dat in Langbroek de messen vooraf al geslepen waren bleek wel aan de aankondiging op Twitter. Daar refereerden de Langbroekers nog eens fijntjes aan de gewonnen beslissingswedstrijd welke de degradatie voor Woudenberg betekende. In de jaren daarna is in Langbroek veel veranderd, veel spelers van buitenaf vertrokken, en doet Woudenberg het nog steeds met spelers uit eigen opleiding.

Na het eerste fluitsignaal nam Woudenberg het initiatief en werden de Blauw Witten gelijk onder druk gezet. Dit resulteerde in een paar prima mogelijkheden voor Mark Radstaake en Rick Staal. Tot doelpunten resulteerde dit echter nog niet. Ondanks dat Woudenberg het overwicht op het veld had was het SVL dat de score opende. Een aanval over rechts werd door de verdediging verkeerd ingeschat waarna het voor Jens van Doorn een koud kunstje was om in de 32e minuut de 0-1 aan te tekenen. Een enorm domper voor alles wat Woudenberg een warm hart toedraagt. Met nog meer passie werd de druk op het doel van SVL verhoogd om binnen de eerste 45e minuten de gelijkmaker te maken. In de allerlaatste seconde van de 1e helft mocht Woudenberg nog een hoekschop nemen. In een overvol strafschopgebied belandde de bal voor de voeten van Mark Radstaake. Met een bekeken schot wist hij de stand gelijk te trekken. Deze actie was voor de scheidsrechter gelijk het sein om beide ploegen naar de thee te sturen.

Ook na rust speelden beide ploegen om te winnen. Woudenberg had het betere van het spel. Kansen waren er voor Rick Staal, Sander van Keulen en de voor Bas Golstein ingevallen Jarie van Egdom. Tot doelpunten leidde deze mogelijkheden echter niet. Na 90 minuten enerverend voetbal waarin passie en strijd de boventoon voerden boven goed voetbal eindigde de wedstijd in een 1-1 gelijkspel. Met het ene gewonnen punt schieten beide ploegen weinig op. Zowel SVL als Woudenberg blijven hiermee in de onderste regionen van de 1e klasse. Volgende week staat een wedstrijd in de volgende ronde van de KNVB beker op het programma. Woudenberg speelt om 14.30 uur thuis tegen het Amsterdamse ZSGOWMS uitkomend in de 3e klasse zondag.