Bas Kosters `The artist`s muse`
Bas Kosters `The artist`s muse`

Cultuurcafé over glaskunst in Cultuurhuis

Algemeen

WOUDENBERG Op donderdag 18 november geeft kenner Piet Augustijn een lezing over Glaskunst in het Cultuurhuis. De lezing gaat over de stand van zaken op het gebied van glas in de kunst in Nederland en België. Hoe is het ‘vrije’ glas ontstaan, wat ging eraan vooraf en wat is de toekomst van glas in de kunst. De ontwikkeling van de mobiele glasoven maakte de afhankelijkheid van zo’n fabriek stukken kleiner. In de lezing passeren kunstenaars die met glas werken (heet glas, warm glas, koud glas, blazen, gieten, fusen) de revue en wordt de verscheidenheid aan uitingen duidelijk gemaakt. Wat is de rol van de glasblazer en welke inbreng heeft de kunstenaar/ontwerper. Waarom is het zo belangrijk dat het ambacht bewaard blijft? 

Wat is Studioglas en waar wordt dat gemaakt? Wat kun je allemaal doen met glas? Piet Augustijn is niet alleen liefhebber van glaskunst, maar ook een echte kenner. Hij is werkzaam als hoofdredacteur van GLAS magazine over glaskunst en hoofdredacteur van het tijdschrift KLEI keramiek magazine. Hij cureerde van 2013 t/m 2017 de jaarlijkse tentoonstelling Glasrijk in Tubbergen. Daarvoor werkte hij als conservator hedendaagse kunst bij het Gorcums Museum.

Het Cultuurcafé `Glaskunst` wordt mede georganiseerd door Kunst en Cultuur Woudenberg. Praktische informatie: aanvang: 20.15 uur, koffie/thee vanaf 20.00 uur. Toegang € 6,00. We volgen de landelijke 

corona-richtlijnen. Cultuurhuis, dé Huiskamer van Woudenberg, Dorpsstraat 40, Woudenberg. Vooraf reserveren via e: info@cultuurhuiswoudenberg.nl. www.cultuurhuiswoudenberg.nl.