‘Niet citeren’

WOUDENBERG – Moniek van de Graaf, fractievoorzitter van de PvdA/GroenLinks, wilde graag dat de gemeenteraad de Onroerend Zaak Belasting voor gezinnen verlaagde. Die is hoger dan het landelijk gemiddelde en niemand weet waarom dat zo is.

Het is heel gebruikelijk dat fracties voor de gemeenteraadsvergadering vooroverleg hebben en proberen steun voor hun plannen te krijgen. Het is een gouden regel dat je niet vertelt wat er in het vooroverleg besproken is. De echte discussie wordt in de raad nog eens min of meer overgedaan. In de loop van de discussie bleek dat het voorstel van Moniek van de Graaf geen meerderheid zou halen. Ze werd daar boos over en citeerde uit de gesprekken uit het vooroverleg. Volgens haar waren de andere fracties toen positiever dan in de gemeenteraad. Peter van Schaik, fractievoorzitter van GemeenteBelangen Woudenberg, reageerde direct. ‘Het is niet correct om zo te handelen,’ sprak hij. ‘Dit maakt vooroverleg onmogelijk.’ Van de Graaf maakte haar excuses. ‘Ik heb niet gezegd wie welk argument gebruikte,’ gaf ze als uitleg. ‘Ik dacht dat het zo wel kon. Bovendien vind ik het raar dat de echte discussie al geweest is en wij het in de raad nogmaals doen.’


Ongelijk voetpad

WOUDENBERG – De ongelijke trottoirs op de Stationsweg-West, De Europalaan en de Zegheweg worden voorlopig niet hersteld. 

Karin Schipper, gemeenteraadslid voor GemeenteBelangen Woudenberg, stelde deze vraag en wees tevens op de paaltjes op de stoep van de Zegheweg. ‘Deze maken het lastig voor mensen met een kinderwagen of in een rolstoel daar te wandelen, verklaarde zij. Wethouder Pieter de Kruif vertelde dat de paaltjes er juist zijn neergezet om de voetgangers te beschermen tegen het gemotoriseerde verkeer. Hij zei dat er voorlopig geen groot onderhoud komt en de ongelijke trottoirs dus blijven. ‘Vooral in het donker zijn de paden lastig. Dat moet u maar eens proberen,’ antwoordde Schipper.


Kaarten 't Spoor

WOUDENBERG Vrijdag 5 november a.s. is er weer een kaartavond bij Buurtver. 't Spoor in het 't Spoorhuus aan de Spoorlaan 3 in Woudenberg. Aanvang 20.00 uur.

De kaartavond van 22 oktober j.l. is gewonnen door Henk Ter Maten met 5360 punten; 2e Harry Boonstra 5295 punten; 3. Ben Bielderman 5257 punten; 4. Jan Boeve 5168 punten; 5. Aart van Ginkel 5105 punten; 6. José van den Hengel 50852 punten; 7. Otto van Rijswijk 5070 punten; 8. Hans van Ewijk 5043 punten; 9. Sandra Stuivenberg 4960 punten; 10. Gerard Florijn 4864 punten. De Poedelprijs was voor Evert ter Maaten met 3789 punten

Kaartmarathon Kaartclub 't Spoor.

Zaterdag 27 november j.l. wordt weer de jaarlijkse kaartmarathon gehouden in Buurtgebouw 't Spoorhuus. We beginnen om 8.00 uur tot ca. 18.00 uur. Opgave kan t/m 24 november bij Annelies Veldhuizen Tel 033-2861861.