Onderbezetting

WOUDENBERG De communicatie van de VeiligheidsRegio Utrecht (VRU) en de gemeente Woudenberg over het gaslek bij Zandbergen had beter gekund en gemoeten. Eén van de redenen is dat de afdeling communicatie van de gemeente niet aanwezig was.

Waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt heeft uitgezocht hoe de communicatie rond het gaslek bij Zandbergen is verlopen. Veel Woudenbergers vonden de berichtgeving van de VRU erg technisch. Ook duurde het lang voor de gemeente berichten de wereld in stuurde.

‘De afdeling communicatie is onderbezet. Op het moment dat de calamiteit zich voordeed was er niemand aanwezig,’ verklaarde Van Mastrigt.

Moniek van de Graaf, fractievoorzitter van de PvdA/GroenLinks, wilde weten of dit een structureel probleem is.

Van Mastrigt vertelde dat er op diverse plekken in de organisatie sprake is van structurele onderbezetting; ook bij de afdeling communicatie. ‘Er hebben zich onvolkomenheden voor gedaan. Daar zijn we van geschrokken. We zijn in de toekomst extra alert, maar helemaal volmaakt zal het nooit worden.’


Corona-cijfers

WOUDENBERG Afgelopen week waren er 90 besmettingen en 1 ziekenhuisopname.

De vaccinatiegraad per 24 oktober is als volgt:

12 jaar en ouder: 79% 1e prik (landelijk 85,2%) en 78% volledig (landelijk 81,7%); 18 jaar en ouder: 82% 1e prik (landelijk 87,2%) en 80% volledig (landelijk 83,8%).