Verkeerslichten bij Bergzicht worden vervangen
Verkeerslichten bij Bergzicht worden vervangen / foto: Niels Wolterink

Kruispunt krijgt nieuwe verkeerslichten

Algemeen

WOUDENBERG In de week van 8 november 2021 vervangt de provincie Utrecht de verkeersregelkast en de verkeerslichten op het kruispunt van de Doornseweg (N227) met de Trekerweg in Woudenberg. 

De vervanging is nodig omdat het materiaal aan het eind van zijn levensduur is. Aannemer Vialis voert de werkzaamheden uit in opdracht van de provincie Utrecht. De werkzaamheden starten op maandag 8 november, 09:00 uur en duren tot en met vrijdagmiddag 12 november. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het plaatsen van een nieuwe regelkast langs de kant van de weg, het aanbrengen van nieuwe detectielussen in het wegdek, in de avonden/nachten van dinsdag 9 november en woensdag 10 november, vervangen van de lampen en drukknoppen van de verkeerslichten, plaatsen van twee paardenoversteeklichten met drukknoppen, verplaatsen stopstreep zodat er meer ruimte is voor afslaand verkeer richting Den Treek en het aansluiten/inregelen van de nieuwe verkeerslichten op vrijdag 12 november. 

Tijdens de werkzaamheden zijn de verkeerslichten uitgeschakeld en wordt het verkeer tussen 07:00 uur ‘s ochtends en 19:00 uur ‘s avonds door verkeersregelaars over het kruispunt geleid. De snelheid wordt verlaagd naar 30 km/uur. Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten altijd een snelle en vrije doorgang. Na 19:00 uur ‘s avonds worden weggebruikers er met bebording op geattendeerd dat de verkeerslichten buiten bedrijf zijn. 

De wegwerkzaamheden brengen geluidsoverlast met zich mee. Vooral het inslijpen van de detectielussen in het asfalt kan de nodige herrie geven. Om die reden worden de lussen nabij buitenplaats Elisabeth meteen vroeg in de avond (vanaf 20:00 uur) in het asfalt geslepen. 

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. In de nieuwe regelkast is een softwarevoorziening opgenomen die slim en op maat kan inspelen op elke verkeerssituatie. Dus niet alleen op de reguliere situaties overdag en in de spits, maar ook op afwijkende situaties, bijvoorbeeld bij calamiteiten. De regeling wordt aangesloten op de regionale verkeerscentrale in Huis ter Heide. Van hieruit wordt het netwerk van verkeerslichten beheerd. Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.