Nico Bergsteijnweg
Nico Bergsteijnweg / foto: Niels Wolterink

Geen extra zebrapaden op Nico Bergsteijnweg

Algemeen

WOUDENBERG Van de meerderheid van de gemeenteraad hoeft wethouder Anita Vlam niet meer te communiceren met de bewoners van de Nico Bergsteijnweg over de herinrichting van hun straat. Ook komen er geen extra zebrapaden.

De fracties van de SGP en het CDA dienden tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie in om de wethouder te manen meer en beter met de bewoners te communiceren.

Wethouder Vlam zag het nut van deze aanmaning totaal niet in. ‘Ik heb veel met de bewoners gesproken tijdens de planvorming. Ze hebben hun inbreng kunnen geven.’

Ze gaf nog een andere reden waarom ze niets in meer communicatie zag. De gemeenteraad besloot donderdag hoe de weg ingericht moet worden. Dat hoeft volgend jaar alleen nog maar uitgevoerd te worden. Vlam vond dat de tijd van praten voorbij was.

Michel Hardeman, fractievoorzitter van het CDA, toonde zich teleurgesteld dat zijn voorstel geen meerderheid kreeg. ‘De bewoners voelen zich niet gehoord in dit proces. 

Wij hebben reacties gevraagd en werden echt overspoeld. Dat signaal moeten we oppakken.’

Hij wees naar de fractie van GemeenteBelangen Woudenberg. ‘In de krant zegt fractievoorzitter Peter van Schaik dat hij de burgers serieus wil nemen en nu laat zijn partij de mensen in de kou staan.’

Elli van Oosterom, fractievoorzitter van de ChristenUnie, vond dat de burgers hun inbreng hadden gehad en hun stem hadden laten horen. 

Henk van de Wetering, gemeenteraadslid voor de PvdA/GroenLinks, vond dat er al vaak genoeg in de raad gesproken was over de weg en wenste een goede oplossing voor de inwoners. ‘Dan noemen we de naam Nico Bergsteijn alleen nog op 4 mei.’

‘Maar niet alles kan. We hebben hun opmerkingen en wensen gewogen.’ De bewoners vertelden tijdens de commissievergadering dat ze graag meer voetgangersoversteekplaatsen wilden. 

Dat zou vooral voor de ouderen fijn zijn. Zo konden ze hun wandelroute naar het dorp variëren.

De SGP en het CDA wilden aan deze wens tegemoet komen. Van Oosterom vond het onnodig om extra zebrapaden aan te leggen.

Irene Houtsma, gemeenteraadslid van GemeenteBelangen Woudenberg, wilde eerst eens kijken of de voetgangersoversteekplaatsen wel noodzakelijk waren.

De bewoners vonden dat onlogisch. Zij dachten dat het slimmer was die paden aan te leggen als je de weg toch aan het herinrichten was.

De meerderheid gaf hen geen gelijk. 

‘Laten we de naam Nico Bergsteijn alleen nog op 4 mei noemen’