Afbeelding
foto: Pexels

Lezing ‘Ouderen in veilige handen’

Algemeen

Woudenberg – Op 19 november organiseert Senioren Belangen in MFC De Schans in Woudenberg een lezing over ouderenmishandeling. De bijeenkomst is gratis en duurt van 14.30 tot 16.30 uur. Marianne Overberg, vertrouwenspersoon en klachtenfunctionaris bij Stichting De Koperhorst in Amersfoort zal aan de hand van voorbeelden uit de praktijk spreken over symptomen, signalen en andere zaken rond ouderenmishandeling.

Ouderenmishandeling is een onderwerp waarvan we liever wegkijken waardoor het lijkt alsof het niet bestaat. We denken al gauw dat het in onze omgeving niet voorkomt….toch? Het is een beladen term en klinkt erg bedreigend maar ouderenmishandeling komt overal voor en op basis van statistische gegevens zal dit ook in uw omgeving zijn. Uit onderzoek blijkt dat 1:20 ouderen boven de 65 jaar slachtoffer is geworden van ouderenmishandeling. Dit zijn slechts de situaties die bekend zijn. In veel gevallen wordt geen melding gedaan of ruchtbaarheid gegeven aan de mishandeling, waardoor bovengenoemde gegevens slechts een topje van de ijsberg vormen.
In de lezing hoort u wat er wordt verstaan onder ouderenmishandeling, hoe het te voorkomen is en wat u kunt doen als u slachtoffer bent geworden. U krijgt hiervoor hulpmiddelen aangereikt die helpend zijn.