Vlnr. Irene Houstma, Sylvia den Herder, Peter van Schaik, lijsttrekker Pieter de Kruif, Björn de Jong, Jaap Westenberg, Wilma Opstelte, Wim Merkens en Karin Schipper.
Vlnr. Irene Houstma, Sylvia den Herder, Peter van Schaik, lijsttrekker Pieter de Kruif, Björn de Jong, Jaap Westenberg, Wilma Opstelte, Wim Merkens en Karin Schipper. / foto: GemeenteBelangen Woudenberg

GemeenteBelangen Woudenberg stelt kieslijst vast

Algemeen

WOUDENBERG: Oude namen en nieuwe gezichten. Woensdag 27 oktober kwamen de leden van GemeenteBelangen Woudenberg bij elkaar voor een Algemene Leden Vergadering. 

Op de agenda van de vergadering stond naast de gebruikelijke punten ook het bespreken van het verkiezingsprogramma en het vaststellen van de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Dat de gemeentelijke politiek leeft binnen GBW bleek wel uit de grote opkomst bij de vergadering. Voorzitter Ronald de Snoo memoreerde aan het begin van de vergadering aan het overlijden van Henk van den Berg. Henk is voor de ontwikkeling van de partij van enorm belang geweest. Ook voormalig fractievoorzitter Marco van de Hoef wist, als opvolger, Henk met mooie woorden passend te karakteriseren. Met een minuut stilte werd Henk op een mooie wijze door de leden herdacht. Belangrijkste punten op de agenda waren uiteraard het vaststellen van de kieslijst en het verkiezingsprogramma. Door het bestuur is een mooie lijst samengesteld met betrokken Woudenbergers die zich namens GBW voor alle inwoners van Woudenberg willen inzetten. De lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen wordt voor de 4e keer op rij aangevoerd door Pieter de Kruif gevolgd door de huidige fractievoorzitter Peter van Schaik. Maar achter de huidige wethouder en de fractievoorzitter heeft GBW een aantal nieuwe gezichten op de lijst geplaatst. Deze mensen zullen zorgen voor nieuw elan binnen de Woudenbergse politiek. Het nieuwe elan werd ook zichtbaar in het verkiezingsprogramma. De leden hebben inzicht gekregen in de plannen en doelen die GBW voor de komende periode wil verwezenlijken. Met een aantal aanvullingen vanuit de vergadering zal het programma een definitieve vorm krijgen. Vanuit het programma zullen een elftal speerpunten worden gedefinieerd welke de basis zullen vormen voor de komende raadsperiode 2022 – 2024. De komende periode gaat de PR-commissie van GBW aan de slag om alle Woudenbergers op de hoogte te brengen van de plannen van de partij.