Afbeelding
Foto: Bart Radstaake

Dineren op het Poortplein

Ondernemend

WOUDENBERG: Wat hebben een halve haan uit het Wapen van Woudenberg en de vissen uit de Beaufortvijver met elkaar te maken. Wie de nieuwe diner kaart van Proathuus Barom bekijkt weet het antwoord.

Marco Rommers, Chef de Cuisine van Proathuus Barom, is enthousiast als hij vertelt dat hij vanaf donderdag 28 oktober start met het uitserveren van diners in zijn gezellige en markante restaurant op het Poortplein.

Na een moeilijke start van zijn zaak, waar hij door corona niet de zo gewenste start heeft kunnen maken, heeft Marco de zaken nu zo op de rit dat hij heeft besloten ook diners aan zijn kaart toe te voegen. In een bistroachtige omgeving hoopt Marco de Woudenbergers en andere voorbijgangers enthousiast te maken om zijn zaak te bezoeken.

Op donderdag, vrijdag en zaterdag kunnen liefhebbers van lekker eten in het Proathuus terecht voor een heerlijke maaltijd. Marco heeft de kaart, naast nieuwe lekkernijen, afgestemd op zijn lunchkaart. Door te combineren met gerechten is het mogelijke om altijd verse ingrediƫnten aan te bieden en zal voedselverspilling beperkt blijven.

Om de kaart een Woudenbergs tintje te geven staan op de kaart een halve haan uit het Wapen van Woudenberg en Beaufort vijver vangst. Met deze knipoog wil Marco zijn betrokkenheid met Woudenberg laten blijken.

De openheid die Marco kenmerkt tijdens het gesprek wil hij ook uitstralen in zijn zaak. In een open keuken kunnen de bezoekers zien hoe de producten worden bereid voordat ze opgediend worden. Om alle werk perfect uit te kunnen voeren wordt er deze week een laatste hand gelegd aan een nieuw fornuis en dan zijn Marco en zijn team er helemaal klaar voor.

Tekort aan horeca personeel 

Afgelopen zomer heeft Marco, net als andere horecaondernemers, te maken gehad met een tekort aan personeel. Hij moest zelf twee dagen dicht omdat er geen personeel beschikbaar was. Dat probleem is nu gelukkig verleden tijd. Er is voldoende bedienend personeel aanwezig om alle bezoekers te bedienen. 

Wel heeft Marco nog plek voor een leerling of beginnend kok die samen met hem achter het fornuis plaats wil nemen. 

Hij nodigt daarom liefhebbers van zijn mooie vak ook van harte uit om een keer binnen te stappen en te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

Thema avonden

Naast de lunches en diners start Marco in november ook weer met de thema avonden. Elke eerste vrijdagavond staat een speciaal thema op de agenda waarbij de bezoekers op een andere wijze kennis maken met de culinaire verrassingen die het Proathuus te bieden heeft. 

Op vrijdag 5 november staat de avond in het teken van Wine and Spice. De huisleverancier van de wijnen selecteert een aantal wijnen die geproefd kunnen worden. Als een wijn gekozen is dan zorgt Marco voor een daarbij passend hapje.

Een maand later staat de avond in het teken van wildgerechten. Voor beide avonden is reserveren vereist. Geef je snel op want vol = vol.

Kerst op het Poortplein

Proathuus Barom is ook op beide kerstdagen geopend. Op deze feestdagen staat er een kerstbrunch op de kaart. In de vorm van een buffet krijgen de bezoekers alle lekkernijen behorend bij de kerstsfeer voorgeschoteld. De brunch zal worden afgesloten met een toetjesbuffet met bubbels.

Openingstijden

Met het toevoegen van een dinerkaart zijn de openingstijden van Proathuus Barom aangepast.

Zondag, dinsdag en woensdag van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 22.00 uur. Keuken voor diner geopend van 17.00 uur tot 20.00 uur.

Op maandag is Proathuus Barom gesloten.