Werkstraf voor rijden onder invloed harddrugs

WOUDENBERG Een 48-jarige man uit Woudenberg is door de politierechter in Utrecht veroordeeld tot 100 uur werkstraf en 2 weken voorwaardelijke gevangenisstraf. De rechter legde ook een geheel voorwaardelijke rijontzegging op van anderhalf jaar. De straf was precies zoals het Openbaar Ministerie had geëist.

‘Het is een wonder dat er geen doden in het verkeer zijn gevallen, oordeelde de rechter over het rijgedrag van de Woudenberger. De verdachte is drie keer betrapt op rijden onder invloed van harddrugs. 

Twee jaar geleden werd hij in Woudenberg aan de kant van de weg gezet. De man reed slingerend en veel langzamer dan het andere verkeer. Hij had kleine pupillen. In zijn bloed zat cocaïne en heroïne. Zo bleek uit de test. Hij was op dat moment zijn rijbewijs kwijt. Hij werd ook twee keer betrapt in het verkeer op andere plaatsen. Hij moest een cursus doen bij het CBR, maar die betaalde hij niet. Daarom werd zijn rijbewijs ongeldig verklaard. Hij werd in totaal twee keer betrapt op rijden zonder rijbewijs. Dat is toevallig vond de rechter. 

De Woudenberger hield zelf vol dat hij niet vaker de fout in is gegaan. De man woont in Woudenberg en hij heeft zijn rijbewijs nodig voor zijn werk. Hij vertelde dat hij als vluchteling in Nederland is gekomen. Hij was slachtoffer van de Schipholbrand en sindsdien heeft hij psychisch problemen. Hij gebruikt daarom cocaïne. De rechter gaf hem mee dat hij wel medicijnen mag slikken voor zijn problemen, maar sommige medicijnen hebben invloed op de rijvaardigheid. De hoeveelheid die de Woudenberger had gebruikt, is heel gevaarlijk. 

De verdachte bood excuses aan. Er zijn geen nieuwe zaken bijgekomen. Hij kan nu weer auto-rijden als hij probeert zijn rijbewijs te halen. (JPU)


Dertien nieuwe besmettingen

Woudenberg - Het aantal coronabesmettingen in de gemeente Woudenberg is gestegen met dertien gevallen. In totaal zijn er nu 1.844 coronabesmettingen bekend in de gemeente Woudenberg.

Er waren geen nieuwe ziekenhuisopnames. In totaal zijn er nu 24 ziekenhuisopnames geregistreerd. Ten slotte bleef het aantal sterfgevallen gelijk. Er zijn in totaal acht sterfgevallen bekend in de gemeente Woudenberg welke gerelateerd worden aan COVID-19.