Het hondenuitlaatveldje aan de Vermeerlaan
Het hondenuitlaatveldje aan de Vermeerlaan / foto: Niels Wolterink

Hondenuitlaat wordt bouwlocatie

Algemeen

WOUDENBERG – Op de hondenuitlaat aan de Europaweg worden 30 klein maar fijn huizen gebouwd. Ze zullen 15 jaar blijven staan. Dat is het voorstel van het college van burgemeester en wethouders. De gemeenteraad moet nog instemmen.

De gemeente organiseert dinsdag 2 november een informatiebijeenkomst voor omwonenden uit de Vermeerlaan en Paulus Potterlaan. Deze locatie is nooit als bouwlocatie genoemd, maar was al wel langer onderdeel van de plannen. Het college heeft deze plek nooit in memo’s opgenomen, omdat die openbaar zijn. De omwonenden hebben geen inspraak in het plan maar mogen wel meepraten over de invulling van de plek.

Op dit moment worden er dus honden uitgelaten op het terrein. Het terrein wordt kleiner en op een andere plek in Het Zeeland op de kop van het Kolk komt een nieuw uitlaatveldje.

De mensen voor wie het Klein maar fijn wonen-concept is bedoeld: een- en tweepersoonshuishoudens; jongeren, starters, spoedzoekers en alleenstaanden. Het college van burgemeester en wethouders wijst de locatie aan. 

De gemeenteraad moet de tijdelijke vergunning verlenen. De fracties hebben al langer belangstelling voor deze vorm van wonen. In het collegeakkoord staat dat de gemeente dit graag samen met Omnia Wonen wil realiseren.

Omnia Wonen gaat de woningen bouwen. Ze heeft de grond niet in bezit. De gemeente geeft de grond in tijdelijke erfpacht voor 15 jaar.
In de communicatiestrategie zegt de gemeente dat er steeds meer behoefte komt aan kleine betaalbare woningen en dat de gemeente wil dat iedereen in Woudenberg kan wonen.

De hondenuitlaat is de enige plek in Woudenberg die geschikt is om dit project te realiseren.

Wethouder Marleen Treep maakte in de commissievergadering van 5 oktober bekend dat Omnia Wonen besloten had dat het project door kon gaan. Ze had het net die middag gehoord en was er erg blij mee.