Afbeelding
Sinterklaas Stichting

Sinterklaas komt eraan!

Algemeen

Corona Test-bus bij de Camp

WOUDENBERG Het testen op corona als je klachten hebt gebeurt in de corona test-bus die op de parkeerplaats van de Camp staat. Deze bus is van maandag t/m zaterdag open van 09.00 – 15.45 uur. 

Om te testen moet je wel een afspraak maken bij de GGD. Het telefoonnummer hiervoor is 0800-1202 of via coronatest.nl. Voor vaccineren zonder afspraak kun je voorlopig nog wel terecht in de Camp op donderdag.


Sinterklaas komt eraan!

WOUDENBERG Over een paar weken komt Sinterklaas weer naar Nederland. De Stichting Vrienden van Sinterklaas is alweer druk bezig met de voorbereidingen voor zijn komst. 

Vorig jaar kon een aantal plannen niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Die plannen kunnen hopelijk dit jaar wel gebruikt worden. Het Sinterklaasfeest zal er echter toch wel wat anders uit komen te zien dan voorgaande jaren. Er is geen intocht door het centrum naar het gemeentehuis maar er komt een tocht door de hoofdstraten van alle wijken om zo de drukte wat te voorkomen. En muziek en pepernoten zullen niet ontbreken. De intocht van Sinterklaas staat gepland voor zaterdag 13 november 2021. Naast de intocht zullen er, afhankelijk van de coronamaatregelen, nog meer leuke evenementen worden georganiseerd.

Plant-dag 
23 oktober


WOUDENBERG In het kader van de Heuvelrugtuinprojecten organiseert de gemeente Woudenberg samen met Duurzaam Woudenberg op zaterdag 23 oktober een gezamenlijke plant-dag. 

De Vijverhofvijver en het plantsoen worden dan beplant met inheemse plantensoorten en ingezaaid met bloemzaadmengsels. Met een werkgroep uit de buurt is een plan gemaakt om een mooie natuurlijke plek te creëren. Vanaf de stoep langs de van Gendtvijver zal een slingerend graspad worden aangelegd naar de Vijverhofvijver toe. 

Bij de vijver zal een rustplek komen, bestaande uit boomstammen. Gestart wordt om 09.00 uur bij de Vijverhofvijver. Handschoenen en schoppen zijn aanwezig maar neem vooral ook eigen schop en handschoenen mee als u deze heeft. Iedereen wordt uitgenodigd om mee te komen helpen. Stuur even een berichtje naar jesseka.batteau@gmail.com om je aan te melden.