Wandeling bij de Pyramide
Wandeling bij de Pyramide / foto: Teus van Dam

Laatste mogelijkheden 75+1 jaar vrijheid

Algemeen

WOUDENBERG Vanaf 21 september 2021 heeft Stichting Oud Woudenberg aandacht besteed aan het feit dat Nederland in 1945 bevrijd is na een bezettingsperiode van vijf jaar. In samenspraak met de Gemeente Woudenberg is een programma samengesteld. Veel inwoners van Woudenberg – zowel jong als oud – hebben aan onderdelen van het programma mee gedaan. Daarbij ging het om unieke wandelingen, lezingen of fietstochten.

Het programma is bijna ten einde, maar op 23 oktober is er nog een rondwandeling op de Grebbelinie tussen de Pothbrug en de Bruinenburgersluis. De wandeling start om 14.00 uur bij Aaltje aan de linie. Aanmelding vooraf is noodzakelijk via aanmelding@oudwoudenberg.nl. Op 30 oktober is er nog een wandeling rond het Henschotermeer, waar zal worden stilgestaan bij de rol van het gebied in de Tweede Wereldoorlog. Deze wandeling start om 10.00 uur bij de ingang bij de parkeerplaatsen. Ook hiervoor geldt dat vooraf een aanmelding noodzakelijk is (via aanmelding@oudwoudenberg.nl).

Het programma wordt op 30 oktober ‘s avonds afgesloten met een Vrijheidsconcert van Fidelio. Ook daarvoor is aanmelding vooraf noodzakelijk. De Harmonie verzorgt samen met een aantal zangers een bevrijdingsconcert genaamd “We’ll meet again…” in sporthal de Camp. Locatie: Sporthal De Camp (Bosrand 17, Woudenberg). De zaal is vanaf 19.00 uur open en het concert start om 19:30 uur. Kaarten (15 euro per stuk) moeten vooraf besteld worden via de site van Fidelio: www.fideliowoudenberg.nl. Een tweetal fietstochten maakten ook deel uit van het programma. Eén fietstocht (ook als wandeling mogelijk) “Rondje bevrijd Woudenberg” van 14 kilometer. De andere betreft een fietsroute van 25 kilometer langs wederopbouw boerderijen in Woudenberg en omgeving. Beide routes zijn nog steeds verkrijgbaar bij de balie van het Cultuurhuis in Woudenberg, Dorpsstraat 40. In de Oudheidkamer van Oud Woudenberg is een fototentoonstelling te zien met unieke foto’s van de bevrijding in Woudenberg. Voor openingstijden van de Oudheidkamer zie www.oudwoudenberg.nl.