Sander van Keulen was met een kopbal dicht bij een verdiende tegentreffer

Winst en verlies voor v.v. Woudenberg

Sport

VOETBAL Voor het eerste elftal van v.v. Woudenberg stond er afgelopen week een dubbel programma op de rol. Op dinsdag 12 oktober speelden de Geel-Zwarten in Vinkenveen de eerste bekerwedstrijd tegen de plaatselijke vierde klasser Hertha waarna de formatie van Jeroen Peters afgelopen zaterdag voor de reguliere competitie HSV Zuidvogels uit Huizen mocht ontvangen.

Voor de wedstrijd tegen Hertha had de trainingsstaf er voor gekozen om Joey Kooij rust te gunnen. Zijn rol op het middenveld werd uitstekend ingevuld door Bas Golstein. Dat er van een kwaliteitsverschil sprake zou zijn werd in de wedstrijd al snel duidelijk. Woudenberg nam vanaf het begin het initiatief maar moest tot de slotseconde van het eerste bedrijf wachten tot dit verschil ook in de score tot uitdrukking kwam. Net voordat de jonge arbiter van dienst voor rust wilde fluiten was het Rick Staal die de Woudenbergers op een meer dan verdiende 1-0 voorsprong zette.

Direct nadat voor het begin van het tweede bedrijf was gefloten was het opnieuw raak. Een scherpe voorzet van linksbuiten Mark Radstaake werd door de Vinkenveeners niet juist ingeschat en via een been van een van de Hertha spelers belandde de bal in het doel. 2 doelpunten in 2 minuten was de nekslag voor de thuisspelende ploeg.

In de 55e minuut van de wedstrijd bracht Tom de Greef met een van zijn specialiteiten, een vrije trap op de rand van de 16, Woudenberg op een 3-0 voorsprong. Waarna Mark Radstaake 2 minuten later de stand op 4-0 bracht en Woudenberg zo goed als zeker naar de volgende ronde leidde.

Met deze ruime voorsprong kon Woudenberg de wedstrijd rustig uitspelen. Het was de verdienste van Hertha dat zij het ondanks de achterstand bleven proberen om de uitslag een dragelijker aanzien te geven. Net voor het eind van de wedstrijd werd hun inzet beloond met een verdiende treffer. Woudenberg gaat door in de beker en hoopt daarbij op een mooie aansprekende tegenstander. Enige smet op de wedstrijd was het uitvallen van David Ajayi met een spierblessure.

Na het succes in de beker stond afgelopen zaterdag een ander klusje op het programma. Thuis traden de Woudenbergers aan tegen HSV Zuidvogels uit Huizen. Een tegenstander die dit seizoen in de top van de eerste klasse mee wil draaien.

Waar in Vinkenveen Woudenberg de bovenliggende partij was waren de rollen op het zonovergoten sportpark de Grift dit keer omgedraaid.

Jeroen Peters moest zijn elftal vanwege blessures van David Ajayi en Daan Banning op twee posities aanpassen. Marcel de Groot verving David in het hart van de verdediging en Roefat Tsjekutsjov nam de plaats op het middenveld van Daan in.

Het verschil in ambities van beide ploegen, niet degaderen of promoveren, werd op het veld al snel duidelijk. De Huizenaren namen direct het initiatief op het veld wat al na ruim 8 minuten spelen leidde tot een 0-1 voorsprong door Youri van Kommer. Een voorsprong die in de 30 minuut door een schot van Redouan Boussoufi werd verdubbeld.

Deze doelpunten bleken niet de enige tegenvaller voor de Geel Zwarten in de eerste helft. Het grootste verlies was misschien wel het uitvallen van aanvoerder Tom de Greef met een spierblessure.
Na rust een ander Woudenberg op het veld. Met veel strijd werd getracht om de Zuidvogels onder druk te zetten en de aansluittreffer te maken. Mark Radstaake met een tweetal schoten en Sander van Keulen met een kopbal waren nog het dichtst bij de meer dan verdiende treffer.

Echter doelman Danny Versteeg en de lat voorkwamen dat de Woudenbergers konden juichen.

Woudenberg kreeg in het eerste half uur van de tweede helft opnieuw een enorme domper te verwerken toen Rick Staal met een schouderblessure het veld moest verlaten.

Na 80 minuten was de pijp aan Woudenbergse zijde helemaal leeg en hier maakten de Huizenaren optimaal gebruik van. Een mooie lob van Brian Schimmel en solo van Reduan Boussouffi zorgden voor de 0-4 eindstand.

Het is nu aan de trainers en verzorging om de Woudenbergers weer op te laden en fit te krijgen voor de volgende wedstrijd tegen WNC uit Waardenburg.

Een elftal dat net als Zuidvogels mee strijdt om de bovenste plaatsen in de 1e klasse C.

Als de sterkhouders van het team fit zijn en dezelfde energie op het veld wordt gelegd is alles mogelijk, anders wordt het wederom een zware middag.