Afbeelding
Foto: John Haket

We’ll Meet Again

Algemeen

WOUDENBERG Afgelopen maand heeft er een groot aantal activiteiten plaatsgevonden die in het teken staan van de herdenking van 75+1 jaar vrijheid. Op 30 oktober organiseert Harmoniegezelschap Fidelio het bevrijdingsconcert “We’ll meet again” als spectaculaire afsluiting van deze maand. 

Onder leiding van Michiel van Vliet en Kelvin Huiberts zullen orkest en slagwerkgroep een afwisselend programma ten gehore brengen. Het concert zal beginnen met muziek waarin de oorlog en zijn slachtoffers worden herdacht.

Gedurende de avond wordt er, ondersteund door opnames waarin de bevrijding van Nederland en Woudenberg door de leden verhaald wordt, toegewerkt naar een feest van bevrijding. 

Het welbekende nummer ‘We’ll meet again’ van Vera Lynn kan hier uiteraard niet bij missen. Andere hoogtepunten zijn het indrukwekkende stuk D-day van Alex Poelman en Satchmo van Ted Ricketts.

Er gaat een lange weg van voorbereidingen vooraf aan dit concert, zo vertelt Pieter de Kruif van de concertcommissie: “Het originele concert stond gepland voor 5 mei vorig jaar, op de exacte datum van 75 jaar vrijheid. Zoals voor ons allemaal liep het helaas anders dan gepland. 

Na de zomervakantie is er voor het eerst in anderhalve jaar tijd weer met het volledige orkest gerepeteerd. Er hebben vijf schitterende zangers bereid verklaard om een aantal stukken met het orkest mee te zingen. 

Het bevrijdingsconcert vindt plaats op 30 oktober in De Camp. 

Aanvangstijd 19:30 uur, zaal open vanaf 18:45 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar op 26 oktober tussen 19:00 en 19:30 uur in De Harmonie (De Bosrand 17a), aan de deur op 30 oktober (beide contante betaling) en online via www.fideliowoudenberg.nl à 15 euro. 

Afbeelding
Afbeelding