Afbeelding

Een plek voor en door Woudenbergers waar jong en oud welkom is

Algemeen

Woudenberg - Een kinderboerderij, een moestuin, een koffiebar waar ook boeken te ruilen zijn. Een plek om dansles te geven of te krijgen, samen klussen of de kippen voeren. Samen chillen of hutten bouwen. En dan de kringloop om de hoek. Zie je het al voor je?

Met een werkgroep maken wij plannen voor een plek in Woudenberg waar iedereen welkom is. Waar je kunt doen waar je goed in bent, waar je van betekenis kunt zijn, mee kan doen met een workshop die is bedacht door een dorpsgenoot, andere jonge ouders kunt ontmoeten of gewoon een kopje koffie kan drinken. Een plek voor en door Woudenbergers.

Een (ontmoetings)plek waar iedereen mee kan doen en zichzelf kan zijn. Een plek voor jong en oud; voor mensen met een kwetsbaarheid, voor jongeren die hun talent willen inzetten, voor mensen met een baan, maar ook voor mensen die juist de stap willen gaan maken naar werk, voor mensen met een droom die ze willen waarmaken, een plek waar iedereen zich welkom voelt en binnen kan lopen. De plek moet toegankelijk zijn zowel in gevoel als praktisch. Er moet letterlijk geen drempel zijn om naar binnen te gaan.

Alles is mogelijk; mensen krijgen de ruimte om ideeën uit te werken en activiteiten op te zetten, altijd met het uitgangspunt dat iedereen mee mag doen. Meedoen kan ook betekenen dat je komt om een kop koffie te drinken en mensen te ontmoeten. Inwoners zijn gezamenlijk verantwoordelijk; zij zijn de motor voor de input en de uitvoering. 

Inmiddels zijn er twee bijeenkomsten geweest met mensen die mee willen denken over dit nieuwe initiatief. Maar we zouden graag nog meer inwoners in deze groep willen verwelkomen, omdat we vinden dat dit iets van Woudenberg moet zijn. 

We nodigen je uit om mee te denken en met ons mee te bouwen. Doe je mee? Laat het ons weten via teamsamenleving@dekleineschans.nl